Direct naar paginainhoud

Middelbare scholen

Almere heeft verschillende scholengemeenschappen. Ieder stadsdeel in Almere heeft minimaal 1 scholengemeenschap. Deze bieden onderwijs aan op verschillende niveaus, namelijk op praktijk-, vmbo-, havo- en vwo-niveau. Pro Almere geeft het praktijkonderwijs in Almere. De International School Almere geeft alleen vwo-onderwijs en alleen in het Engels. 

Wil je weten welke middelbare scholen er allemaal zijn in Almere en ze vergelijken? Kijk dan op de website Scholen op de kaart via de knop hieronder. 

 

Goed over naar de middelbare school 

In Almere is er ook de Academie 10-14, dat onderwijs biedt voor kinderen van groep 7 tot en met de tweede klas van de middelbare school. De academie is bedoeld voor kinderen die in groep 7 of 8 wat extra uitdaging of extra hulp nodig hebben. Hiermee wordt de overgang van de basisschool naar de middelbare school wat minder ingewikkeld. Kijk voor meer informatie op academie1014.nl.

Bij de overstap van de basisschool naar de middelbare school kan je ook de hulp van Coach4you inzetten. Je kind krijgt dan het eerste jaar op de middelbare school een persoonlijke coach. Ga voor meer informatie naar de website van Coach4you of stuur een mail naar K.Hollanders@vmca.nl.

Extra hulp 

Heeft jouw kind extra hulp op school nodig? Op de website van Passend Onderwijs Almere kun je vinden wat er allemaal mogelijk is. 

Passend Onderwijs Almere heeft als doel de scholen te helpen, zodat alle kinderen ondersteuning en begeleiding krijgen die zij nodig hebben. 

School kiezen 

Heb je hulp nodig bij het kiezen en aanmelden voor een school? Neem dan contact op met de coördinatoren van Als Ik Later Groot Ben. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en bij het aanmelden. Kijk op alsiklatergrootbeninalmere.nl/contact 

Toezicht onderwijs

Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Leerlingen, studenten en ouders moeten erop kunnen vertrouwen dat het onderwijs op een school of instelling goed is. De Inspectie van het Onderwijs houdt toezicht op de kwaliteit van het onderwijs.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening