Direct naar paginainhoud

Volwassenenonderwijs

Ben je ouder dan 18 en wil je (weer) naar school? Wil je beter Nederlands leren of denk je aan een cursus of opleiding? In Almere zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. 

Als volwassene kun je alsnog een vmbo-, havo- of vwo-diploma halen. Of deelcertificaten voor deze opleidingen. Je kunt terecht bij het ROC van Flevoland / Amsterdam. Maar ook organisaties die schriftelijk onderwijs aanbieden kunnen je leiden naar een examen voor een deelcertificaat.

Ben je tussen de 18 en 27? En heb je nog geen diploma en wil je die wel halen? Neem dan contact op met een van onze RMC trajectbegeleiders. Zij kunnen je helpen.

Vervolgopleidingen en cursussen

Wil je nog doorleren? Veel mbo's, hogescholen bieden verschillende (deeltijd-)opleidingen en cursussen aan. Kijk bijvoorbeeld bij het volwassenenonderwijs van ROC van Amsterdam/ROC van Flevoland, Aeres Hogeschool AlmereHogeschool Windesheim in Almere en de Volksuniversiteit.

Bij het Leerwerkloket Flevoland kun je terecht voor informatie over opleidingen om sterk te staan in je werk of om werk te vinden. Kijk op flevoland.leerwerkloket.nl. De adviseurs van het Leerwerkloket kunnen je ook adviseren over de manier waarop je je opleiding kunt betalen. Soms zijn er subsidies voor.

Het Centrum voor Praktijkleren Almere is bedoeld voor wie liever leert door te doen dan uit een boek. Kijk eens op cpa-almere.nl

Daarnaast kun je natuurlijk zelf kiezen uit een groot aanbod van particuliere aanbieders, online of in de klas.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening