Direct naar paginainhoud

Aanvragen parkeerproducten

Je kunt vrijwel alle producten makkelijk via ons e-loket aanvragen. Hiervoor log je in met DigiD.

Voor sommige aanvragen hebben we extra informatie nodig, bijvoorbeeld een werkgeversverklaring en/of een berijdersverklaring. Je kunt een scan of goed leesbare foto van documenten uploaden. 

Aanvraag RVV-ontheffing

De aanvraag RVV-ontheffing is nog niet in het e-loket beschikbaar. Daarvoor kun je terecht bij Parkeerservice, Blekerstraat 6, in Almere. Vergeet niet het ingevulde aanvraagformulier mee te nemen

Wil jij als bewoner of als bedrijf met jouw motorvoertuig tijdelijk voet- of fietspaden mogen berijden, parkeren of stoppen in gebieden met een blauwe zone of een parkeer- of stopverbod, dan heb je hiervoor een RVV-ontheffing nodig. Als je zo'n ontheffing wilt hebben in het centrumgebied van Almere Stad en/of van Almere Buiten, dan kun jij deze aanvragen bij Parkeerservice met het formulier 'Aanvraag RVV-ontheffing' dat je hierboven vindt.

In alle andere gevallen - ook als je in opdracht van de gemeente Almere werkzaamheden uitvoert en daarvoor over voetpaden, fietspaden of busbanen moet rijden - kun jij jouw aanvraag indienen bij de afdeling VTH van de gemeente Almere. Meer informatie over de ontheffing en het aanvraagformulier.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening