Direct naar paginainhoud

Fiets stallen? Gebruik de QR-code of fietspas

De fietsenstallingen Hospitaaldreef en Stadhuispromenade zijn alleen te gebruiken met een QR-code of fietspas. Daarnaast is stalling Schrijverstraat buiten openingstijden alleen toegankelijk met een QR-code of fietspas. De QR-code is gratis, de fietspas kost € 5,00, Je kunt ze allebei aanvragen bij Parkeerservice.

Je ontvangt binnen 3 werkdagen na jouw aanvraag de QR-code per e-mail of de fietspas per post. Ga je liever naar de balie om jouw QR-code of fietspas aan te vragen? Maak dan eerst een afspraak met Parkeerservice via telefoonnummer 036 534 32 02. Je krijgt dan de QR-code of fietspas direct mee.

Stallen zonder QR-code of fietspas

Heb of wil je geen QR-code of fietspas? Dan kun je gebruikmaken van de onbewaakte fietsenstallingen aan de Brouwerstraat en de Esplanade of (binnen openingstijden) de bewaakte fietsenstalling aan de Schrijverstraat.

Meer informatie?

De gemeentelijke fietsenstallingen zijn in beheer van Parkeerservice. Voor meer informatie of eventuele vragen kun je terecht bij Parkeerservice via 036 534 32 02 of via e-mail naar info@parkeerservicealmere.nl.

Hoe werkt het stallen van mijn fiets met QR-code of fietspas?

Om toegang te krijgen tot de fietsenstalling scan je jouw QR-code of fietspas bij de deurlezer naast de schuifdeur. Bij het verlaten van de stalling zal de schuifdeur automatisch openen. Je kunt je QR-code ook eenvoudig digitaal opslaan in je smartphone. Mocht je jouw QR-code of fietspas kwijtraken terwijl je fiets al is gestald, kun je via de intercom bij de deur contact opnemen met een medewerker van de meldkamer.

Kan ik de fietspas uit Almere Buiten gebruiken in Almere Stad en andersom?

Dit is niet mogelijk. De fietspas van Almere Stad is alleen te gebruiken in de gemeentelijke fietsenstallingen Hospitaaldreef, Stadhuispromenade en Schrijverstraat in Almere Stad. In de fietsenstalling in Almere Buiten heb je een aparte pas nodig.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening