Direct naar paginainhoud

Sporten en bewegen met een beperking

Iedereen zou makkelijk en dicht bij huis moeten kunnen sporten, óók mensen met een beperking. Dat vinden wij belangrijk. Op deze pagina vind je informatie over aangepast sporten in Almere.

Uniek Sporten helpt je bij het zoeken naar een sportaanbieder bij jou in de buurt. Het Almeerse en landelijke aangepast sport en beweeg aanbod vind je op unieksporten.nl. Opzoek naar het bredere sportaanbod in Almere? Kijk dan op sportencultuur.almere.nl

Op zoek naar de juiste sporthulpmiddelen?

Wil je graag sporten, maar heb je daar (nog) niet de juiste sporthulpmiddelen voor? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat je gratis sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Je krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool van unieksporten, kun je de sport kiezen die het beste bij je past. De Buurtsportcoach Inclusief sporten kan ondersteunen in deze aanvraag.

Meer informatie

Heb je vragen over aangepast sporten? Of opzoek naar een sportmaatje? Neem dan contact op met de Buurtsportcoach Inclusief sporten, Evelien Steenhuis of Mariam Aggathass via sportalmere@meesamen.nl of bel 06 13 12 16 14 of 06 30 99 92 55. Een wijkwerker uit het wijkteam of de huisarts kunnen je ook verder helpen om in beweging te komen.  

Informatie voor professionals en sportaanbieders vind je op sportsupport.almere.nl.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening