Direct naar paginainhoud

Ssstop straatintimidatie

Heb jij te maken gehad met straatintimidatie? Dan kun je dit anoniem doorgeven aan de gemeente door een melding te doen via het formulier op deze website. Jouw melding draagt bij aan het in kaart brengen van de plekken waar straatintimidatie plaatsvindt.

Niet alleen vrouwen en meisjes, maar ook homo’s, transgenders en mensen met een beperking worden regelmatig geïntimideerd op straat. Ze worden bijvoorbeeld uitgescholden, krijgen expliciete seksuele opmerkingen naar hun hoofd geslingerd of worden een tijdje vervelend achtervolgd. Straatintimidatie kent dus verschillende verschijningsvormen en iedereen kan ermee te maken krijgen. Fluiten, sissen of complimenten over je uiterlijk: sommige mensen vinden dat onschuldig, maar het kan ook vervelend of dreigend aanvoelen. Dan is het straatintimidatie.

Straatintimidatie is niet normaal en niet acceptabel. Gemeente Almere wil dat dit stopt en is daarom de campagne SSSTOP begonnen. Hiermee verzet Almere zich actief tegen straatintimidatie.

Denk niet dat je de enige bent die dit vervelend vindt. Straatintimidatie hoort écht niet en moet sssstoppen.

Wil je meer weten over straatintimidatie? Volg ons op Instagram: ssstop.straatintimidatie

Om te achterhalen hoe de inwoners van Almere nou echt over straatintimidatie denken, is samen met Ally Life een video gemaakt.

Wat gebeurt er met jouw melding?

Heb je te maken gehad met straatintimidatie? Meld dat dan via deze website. Je melding is vertrouwelijk en anoniem.

Jouw melding draagt bij aan het in kaart brengen van de plekken waar straatintimidatie plaatsvindt. Hierdoor kan de aanpak zich focussen op bepaalde doelgroepen, activiteiten of locaties. Zo worden ‘hot times’ en ‘hot places’ in kaart gebracht en kan toezicht daar gericht op inzetten.

Een melding heeft niet de functie van een aangifte. Heb je te maken gehad met ernstigere vormen van geweld zoals bedreiging, intimidatie, aanranding of mishandeling? Bel dan de politie via 112 (bij spoed) of 0900-8844 (bij geen spoed).

Wil je praten over wat er is gebeurd? Bel dan met Slachtofferhulp Nederland via 0900-0101

Illustratie Almere skyline
Jouw mening