Direct naar paginainhoud

Sociaal ondernemen

Baangericht maakt zich sterk voor een sociale, inclusieve arbeidsmarkt. Dat betekent werk voor iedereen, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die ondersteunen wij graag en wij hopen dat je ons daarbij kunt helpen. Graag praten we met je over de mogelijkheden en beloningen. 

SROI

Met Social Return On Investment investeren we samen in de lokale arbeidsmarkt. Bij alle aanbestedingen en opdrachten van de gemeente komt 5% van de opdrachtsom ten goede aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen wij bij voorkeur door kandidaten te plaatsen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Onze adviseurs van het Coƶrdinatiepunt Social Return denken graag met je mee. 

Banenafspraak

Landelijk is afgesproken banen te creƫren voor mensen met een arbeidsbeperking. Het gaat om werkzoekenden die zijn opgenomen in het doelgroepregister van het UWV. Baangericht bemiddelt en begeleidt deze kandidaten. Ons team beschikt over een aantal jobcoaches die specifiek hiervoor zijn opgeleid. Sleutelwoord is maatwerk. Wat wil je? En wat past bij je bedrijf? Samen zoeken we naar een plaatsing die meerwaarde oplevert. Voor de kandidaat, maar zeker ook voor jou.

45plussers

Het is een bekend gegeven dat werkzoekenden boven de 45 moeilijk een baan kunnen vinden. Terwijl hun motivatie vaak uitstekend is, net zoals hun kennis en ervaring. Het is zonde om dit verloren te laten gaan en daarom zet Baangericht zich graag in voor deze groep. Jij kan ons daarbij helpen.

Beschut werk

Bij beschut werk is er sprake van een aangepaste, beschermde werkplek. Dat is dus iets anders dan de Banenafspraak waar het gaat om reguliere arbeidsplaatsen. Beschut werk is voor mensen die door een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking permanente begeleiding nodig hebben. Baangericht begeleidt en bemiddelt deze kandidaten .

Statushouders

Mensen die naar Nederland zijn gevlucht en een verblijfsvergunning krijgen, noemen we statushouders. Zij mogen in ons land leren en werken. Belangrijk is dat zij de Nederlandse taal leren en inburgeren. Dat doen ze op school en bij voorkeur ook in een professionele arbeidsomgeving. Baangericht beschikt over specialisten die statushouders begeleiden en adviseren over de mogelijkheden.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening