Sporten voor kinderen

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Kinderen die niet kunnen sporten omdat er te weinig geld voor is thuis, kunnen terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere.

Kinderen van 4 tot en met 18 jaar kunnen lid worden van een sportvereniging. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt de contributie tot maximaal €300,00 per jaar.

Jouw kind is het waard en het sporten kost je geen geld.

Laat jouw kind lekker sporten

Zwemmen

Ook voor de zwemlessen voor zwemdiploma A, B en C kun je terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. De zwemlessen worden verzorgd door van Rheenen Sport, Optisport, Aquayara, en de Watervrienden. Hieronder zie je in welke zwembaden zij zwemles geven.

Bij welke zwembaden? 

Gratis activiteiten

Sport in de wijk

Buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen weten precies wat er in de wijk speelt en hoe zij Almeerders in beweging kunnen krijgen.

Talent in Opleiding wil zoveel mogelijk mensen in Almere beweging. Alle activiteiten staan in het teken van actief en gezond leven. Voor meer informatie over locaties en activiteiten van Talent in Opleiding in jouw wijk kun je kijken op de website van Talent in Opleiding.

Sportieve ontmoetingsplekken

Playground Almere Haven

De Playground biedt kinderen van 6 tot 12 jaar elke dag de mogelijkheid om te sporten en te spelen.

Playground Almere Poort

De Playground is voor iedereen toegankelijk. Er zijn verschillende sportvelden, een basketbalboom, een atletiekbaan en een speeltuintje. 

Playground Stedenwijk

Op de Clarence Seedorf Playground kun je terecht om lekker te sporten. Talent In Opleiding zorgt ervoor dat er allerlei spellen en wedstrijden worden georganiseerd. Je kunt er onder andere voetballen, tennissen, basketballen, hockeyen en tafeltennissen.

Playground Almere Buiten

Elke middag biedt Talent in Opleiding sportactiviteiten aan bij het Cruyff Court. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Voor meer informatie over de verschillende Playgrounds kijk je op accommodaties openbare ruimte.

Meld jouw kind aan voor een sport

Wil je jouw kind(eren) ook laten sporten, bewegen en plezier hebben? Dit is wat je moet doen:

  • Een leraar, huisarts, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach of andere intermediair kan voor jouw kind een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. 
  • Ga naar één van hen toe en vraag of zij je willen helpen bij de aanvraag bij het jeugdsportfonds voor de sport die jouw kind wil doen.
  • Neem deze informatie mee: naam sportvereniging/sportclub. Geef ook aan waarom je het niet zelf kunt betalen. Je kunt dit aanvraagformulier (pdf, Kb 128) alvast invullen.
  • Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met de coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Almere.

Meer informatie vind je op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Naar website Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jouw kind is het waard. Laat het lekker sporten.

Waarom sporten?

Jeugdfonds Sport & Cultuur vindt dat alle kinderen moeten kunnen sporten. Ook jouw kind. Je kunt jouw kind lid laten worden bij een Almeerse sportclub naar keuze en aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere vragen om de contributie tot een maximum van €300) te betalen.

Waarom sporten?

  • Door te sporten krijgt jouw kind een nog betere conditie.
  • Jouw kind komt met andere kinderen in contact. Ze krijgen nieuwe vrienden en vriendinnen.
  • Ze groeien, leren spelregels en nieuwe omgangsvormen.
  • Ze genieten omdat ze met elkaar plezier krijgen in het spel.
  • Door te gaan sporten en daarin tijd en energie te stoppen, bouwen ze bovendien aan een betere toekomst. Wie gunt dat zijn kind nu niet?