Skip to content

Alle kinderen doen mee

Kansen krijgen, kansen pakken en je dromen waarmaken

Sporten, muziekles, op vakantie, spelen, je verjaardag vieren.

Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen en jongeren dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan dit betalen. In Almere groeien meer dan 7.000 kinderen op in armoede.

Kijk hieronder hoe de gemeente en andere organisaties kunnen helpen om toch jouw dromen / de dromen van uw kind waar te maken.

Gratis en leuk in de zomervakantie van 2019:

  • Gratis bootcamp, skeeleren, tennis en nog veel meer vanaf 6 jaar! Door Talent in Opleiding: bekijk de flyers van Zomersport juli 2019 en zomersport augustus 2019.
  • Bij VakantieFUN kunnen Almeerse kinderen zes weken lang deelnemen aan activiteiten op de drie jeugdlanden, bij De Droomspeelbus, in speeltuin De Speelhaven en op verschillende andere locaties verspreid over de stad. Deelname is gratis, toegang tot de jeugdlanden kost € 1,-- per kind per keer.
  • De jeugdlanden zijn de hele zomervakantie open van woensdag t/m zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur en speeltuin De Speelhaven dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur.
Noodzakelijke spullen voor

Noodzakelijke spullen voor

schoolgaande kinderen >

Vakantie

Vakantie

Voor kinderen en jonge gezinnen met weinig geld >

Sporten voor kinderen

Sporten voor kinderen

in gezin met laag inkomen >

Muziek, dansen, theater

Muziek, dansen, theater

voor kinderen in gezinnen met laag inkomen >

Spelen

Spelen

activiteiten via de Schoor >

Je verjaardag vieren

Je verjaardag vieren

Wat lekkers, een traktatie en cadeautje via Jarige Job >

Wat is er nog meer?

Wat is er nog meer?

Kansen op gebied van gezondheid en onderwijs  >

Woon je in Almere Haven?

Woon je in Almere Haven?

Maak je dromen waar via de brievenbus! >

Steun bij geld voor schoolreisje, sport etc. >

Wat doen we nog meer?

-  Wij vinden het heel belangrijk dat de kinderen en jongeren die opgroeien in armoede kansen krijgen en kansen pakken om hun dromen waar te maken. Daarom werken we onder meer aan een plan om in 2018 70 tot 100 kinderen een mentor te geven tot aan het beroepsonderwijs. Hierover later meer!

- Almeerse kinderen en jongeren hebben met ons meegedacht over hoe we kinderen die opgroeien in armoede kunnen helpen. Met de ideeën die daaruit voort kwamen zijn we aan de slag gegaan om het aanbod nog beter af te stemmen op de doelgroep. We zijn de pilot 'Als ik later groot ben in Almere Haven' gestart om dit verder uit te werken.

- Het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds hebben dit jaar extra geld gekregen. Méér kinderen kunnen dus meedoen met drummen, dansen, zwemmen, sporten, en nog veel meer.

Afbeeldingen designed door Creativeart - Freepik.com

Wat vindt u van onze website?