Almeerse Alliantie Kinderarmoede

Landelijk groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. In Almere ligt dit percentage zelfs nog hoger en groeit 1 op de 7 kinderen  op in armoede. Daarom sluit Almere aan bij de Landelijke Alliantie Kinderarmoede. De gemeente Almere is in navolging van de Landelijke Alliantie Kinderarmoede in 2019 gestart met de Almeerse Alliantie Kinderarmoede. Inmiddels hebben 51 partijen uit Almere zich bij deze alliantie aangesloten. 

Van de partijen die zich aansluiten, verwachten we dat ze iets doen om kinderarmoede tegen te gaan en gelijke kansen bieden aan kinderen en jongeren.

2 keer per jaar is er een bijeenkomst waarbij de nieuw aangesloten partijen de belofte kunnen tekenen. De verschillende partijen kunnen dan ook verder kennismaken, in gesprek met elkaar en kijken wat ze samen kunnen doen tegen kinderarmoede.

Vraag Inspiratieboekje aan

Er is een partner/inspiratieboekje gemaakt voor de Almeerse Alliantie. In dit boekje staan alle deelnemende partijen en hoe zij zich (extra) inzetten tegen kinderarmoede. Wil je dit boekje? Stuur dan een e-mail naar brievenbus@alsiklatergrootbeninalmere.nl.

Wil je met jouw organisatie ook aansluiten bij de Almeerse Alliantie Kinderarmoede, stuur dan een e-mail naar brievenbus@alsiklatergrootbeninalmere.nl.

Alle typen organisaties, zowel publiek als privaat, kunnen zich aansluiten; wij geloven in de kracht van een diverse alliantie omdat we alleen met elkaar alle kinderen kunnen bereiken en kunnen ondersteunen.

Meer informatie Landelijke Alliantie Kinderarmoede