Wijzigingen doorgeven en bewijsstukken inleveren
Als je een bijstandsuitkering ontvangt, dan kunnen veranderingen in je persoonlijke en/of financiële situatie van invloed zijn op je uitkering of de hoogte daarvan. Geef wijzigingen daarom binnen 5 werkdagen door. Dat kan online via Mijn Inkomen. Daar kun je ook je bewijsstukken inleveren.
Wijzigingen doorgeven
Voorbeelden van wijzigingen die je door moet geven:
- Je gaat samenwonen
- Je inkomsten zijn gewijzigd
- Je wilt je uitkering beëindigen
- Je hebt een baan gekregen
- Je hebt een erfenis gekregen
- Je hebt een eenmalige afkoop pensioen ontvangen
Wijzigingen op tijd doorgeven
Als je wijzigingen niet binnen 5 werkdagen doorgeeft, voorkom je dat je een boete krijgt of dat je een bedrag moet terug betalen.
Wijzigingen op een papieren formulier doorgeven
Lukt het niet om wijzigingen online door te geven? Je kunt een wijziging ook doorgeven door onderstaand formulier af te drukken, in te vullen en langs te brengen bij de balie van het Sociaal Domein. Als afdrukken niet lukt kun je een formulier ophalen bij de balie van het Sociaal Domein. De balie is elke dag van 8.30 uur tot 13.00 uur geopend. Buiten openingstijden kun je het formulier in de brievenbus stoppen. Deze hangt op het stadhuis aan het hek van het Sociaal Domein.
Bewijsstukken inleveren
Je kunt op verschillende manieren bewijsstukken bij ons inleveren. Zet op elk document jouw klantnummer.
- Online meesturen met de aanvraag.
- Na je aanvraag uploaden via Mijn Inkomen
- Scannen en mailen naar info. Om ervoor te zorgen dat jouw stukken op de juiste plaats komen, zet je in het onderwerp 'Werk en Inkomen'. @almere.nl
Zet in je e-mail:
- je voorletters
- achternaam
- klantnummer
Als je niet weet wat jouw klantnummer is, zet je er je geboortedatum, voorletters en achternaam in.
Als je zelf jouw bewijsstukken inscant, bundel ze dan per onderwerp. Bijvoorbeeld bankafschriften bij elkaar, legitimatie van jou en jouw partner bij elkaar, enzovoort. Zorg ervoor dat je niet alle bewijsstukken in één document opslaat. Wij kunnen de bewijsstukken dan niet meteen verwerken.
Je kunt ook een foto maken van jouw bewijsstuk en deze foto opslaan onder een handige naam. Bijvoorbeeld legitimatie of bankafschrift.