Direct naar paginainhoud

Handleiding Mijn Inkomen

Ontvang je een uitkering en/of bijzondere bijstand van de gemeente Almere? Dan kun je gebruikmaken van ‘Mijn Inkomen’. Met Mijn Inkomen kun je gegevens over jouw uitkering zelf online bekijken en aanvullen.

Om in te loggen, druk je op de knop ‘Inloggen op Mijn Inkomen’. Om je gegevens te bekijken en/of aan te vullen, moet je altijd inloggen met DigiD. Dit is een inlogcode voor websites van de overheid en de zorg. Op de website van UABC kun je een handige uitleg over DigiD vinden. Heb je nog geen DigiD? Vraag DigiD eenvoudig aan.

De screenshots op deze pagina zijn aanklikbaar. Door op de afbeelding te klikken kun je de afbeelding op een groter formaat zien.

Startpagina

Als je bent ingelogd kom je op de startpagina van Mijn Inkomen.

  • Via de tegels in het midden kun je rechtstreeks naar Betalingen, Uitkeringsspecificaties, Jaaropgaven, Wijzigingen doorgeven en Contactpersonen.
  • Wanneer je aan de  linkerkant op ‘Mijn overzicht’ klikt, klapt het scherm uit en kun je ook naar Mijn profiel, Uitkeringsspecificaties, Betalingen, Vakantiegeld, Schulden, Jaaropgaven en Saldobiljet.
  • Als je aan de linkerkant op ‘Contact met gemeente’ klikt, klapt het scherm uit en kun je via ‘Contactpersonen’ kun je zien wie je algemeen contactpersoon is.

Contactpersonen

Je ziet hier de naam van je contactpersoon.

Wijzigingen doorgeven

Onder ‘Wijzigingen doorgeven’ zie je een aantal mogelijke wijzigingen in jouw situatie die je aan de gemeente Almere moet doorgeven. Dit kunnen wijzigingen zijn die te maken hebben met jouw financiën, werk, woonsituatie of als je naar het buitenland gaat. Klik op de wijziging die je wilt doorgeven.

In het scherm dat vervolgens opent kun je jouw wijziging doorgeven. Bij ‘Opmerkingen’ kun je meer informatie geven over jouw wijziging. Daaronder staat aangegeven welke documenten je mee moet sturen. Door op ‘Zoek’ te klikken kun je de documenten die je mee moet sturen uploaden. 
Onderaan de pagina moet akkoord worden gegaan met de disclaimer door in het vakje te klikken. Klik vervolgens op ‘Verstuur wijziging' om de wijzing te versturen.

Mijn profiel

Onder ‘Mijn profiel’ zie je een overzicht van jouw gegevens zoals die bij de gemeente Almere bekend zijn. Als je rechts bovenin op ‘Aanpassen’ klikt, kun je je e-mailadres en/of telefoonnummer aanpassen. Hierdoor is de gemeente Almere op de hoogte en beschikt het over jouw juiste gegevens.

Uitkeringsspecificaties

Als je op ‘Uitkeringsspecificaties’ klikt, zie je een overzicht van iedere maand over de afgelopen jaren. Wanneer je op een maand klikt, kun je de uitkeringsspecificatie van die maand inzien.

Uitkeringsspecificatie

Als je op een maand klikt, wordt de uitkeringsspecificatie van die maand weergeven. Door rechts bovenin op ‘Downloaden’ te klikken, download je de uitkeringsspecificatie als pdf-document.

Betalingen

Onder ‘Betalingen’ zie je de betalingen die je de afgelopen twaalf maanden hebt ontvangen. De verwerkingsdatum is de datum waarop de gemeente Almere de betaling heeft verwerkt. Het kan enkele dagen langer duren voordat de bank de betaling heeft verwerkt en je de betaling op jouw rekening ontvangt. Door rechts bovenin op ‘Downloaden’ te klikken, download je de betaling in een pdf-document. 

Vakantiegeld

Door onder ‘Periode’ op de pijl te klikken zie je de berekening van het saldo van jouw opgebouwde vakantiegeld. Door rechts bovenin op ‘Downloaden’ te klikken, download je de specificatie van het opgebouwde vakantiegeld in een pdf-document.  

Schulden

Door onder Mijn overzicht op ‘Schulden’ te klikken zie je het overzicht van jouw openstaande schuld. Door op ‘Transacties 2022’ te klikken zie je hoe de schuld is opgebouwd.

Jaaropgaven

Als je op ‘Jaaropgaven’ klikt, kun je jouw jaaropgaven van de afgelopen jaren inzien.  

Overzicht saldobiljetten

Als je op ‘Saldobiljet’ klikt, zie je een overzicht van jouw saldobiljetten over de afgelopen jaren.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening