Direct naar paginainhoud

Columbuskwartier

In het Columbuskwartier woon je in een groene en duurzame wijk met een kindvriendelijke opzet. De wijk is speels ingedeeld, met gezellige pleinen en een autoluw kinderpad.

Columbuskwartier: comfortabel en kindvriendelijk wonen

Groen, duurzaam en kindvriendelijk, dat is het Columbuskwartier. De wijk geeft kinderen alle ruimte met veel speelplekken en een bijzonder kinderpad. Dit autoluwe wandel- en fietspad slingert door de wijk langs scholen, kinderopvang en zorgvoorzieningen. Aan het kinderpad liggen originele speelplekken zoals een zonnewijzer, lachspiegels, zand, water en speeltoestellen. Ook is er een 'eetbaar landschap' aangelegd: 'De Proeverij'. Je vindt hier zowel huur, koop als zelfbouwwoningen.

Zicht op Duin

Aan de Poortdreef in zowel Columbuskwartier als Europakwartier West de strook Zicht op Duin. Hier is begin 2022 begonnen met de realisatie van de laatste stadspaleizen.

Volop voorzieningen

Op centrale plekken in de wijk zijn voorzieningen gerealiseerd. Twee basisscholen, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, sportzaal en buurtontmoetingscentrum. Ook is er een supermarkt. De meeste voorzieningen liggen op loop- en fietsafstand. De buurtstraten zijn ingericht als 30 km-gebied. De auto's parkeer je op eigen terrein, staan uit het zicht op binnenhoven of blijven aan de rand van de wijk.

Natuurlijk verantwoord

Het groene karakter van het Columbuskwartier is ook duurzaam. Ontwikkelaars bouwen met duurzame materialen en we richten de openbare ruimte zorgvuldig in. Bovendien zijn er ongeveer 500 door het Wereld Natuur Fonds gecertificeerde 'zonnewoningen' en 'passiefwoningen' in de wijk gebouwd. Deze woningen maken optimaal gebruik van daglicht en zonne-energie en zijn goed geïsoleerd.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening