Direct naar paginainhoud
menu

Zowel kleine als grote elektrische apparaten (met een stekker of batterij) en energiezuinige lampen zoals TL-buizen, spaarlampen en ledlampen, mogen niet bij het vuilnis belanden. Deze moeten apart worden ingeleverd. Dit kan in de winkel bij aankoop van een nieuw exemplaar of bij het recyclingperron.

Inleveren bij de winkel: 'oud voor nieuw'

Als u een nieuw apparaat of energiezuinige lamp koopt, dan kunt u uw oude exemplaar gratis inleveren bij de winkel van aankoop. Het moet dan wel een apparaat of energiezuinige lamp zijn dat gelijksoortig is aan het product dat nieuw wordt gekocht. Dus een oude TV voor een nieuwe TV of een oude spaarlamp voor een nieuwe.

Bij het recyclingperron

Gebruikte elektrische apparaten en energiezuinige lampen kunt u gratis inleveren bij de recyclingperrons. Energiezuinige lampen zoals TL-buizen, spaarlampen en ledlampen zijn klein chemisch afval/klein gevaarlijk afval (KGA). Het inleveren van elektrische apparaten en spaarlampen draagt bij aan het hergebruik van materialen én voorkomt dat er schadelijke stoffen in het milieu terecht komen.

Wat vindt u van onze website?