Skip to content

Balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving

Contactgegevens Vergunningen, Toezicht & Handhaving

Bij de afdeling Vergunning, Toezicht & Handhaving zijn veel zaken online te regelen www.almere.nl.

Heeft u advies nodig of heeft u een vraag over een vergunning dan kunt u contact opnemen met de balie Vergunning, Toezicht & Handhaving. U kunt ook persoonlijk langskomen, dit is mogelijk na het maken van een afspraak.
www.almere.nl/afspraak of telefonisch via 14036 of het contactformulier invullen info@almere.nl.

U vindt de balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving op het Ondernemersplein in het stadhuis.

Inzage van verleende of aangevraagde vergunningen

Soms heeft u informatie nodig over een verleende (bouw)vergunning. Deze informatie, bouwarchief, kunt u, tegen betaling, digitaal opvragen. In het bouwarchief worden onder meer vergunningen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekeningen en dergelijke bewaard. Voor het inzien van een (bouw)vergunning die ter inzage ligt kunt u zelf een afspraak maken bij de balie van Vergunning, Toezicht & Handhaving (VTH) via www.almere.nl/afspraak of contact opnemen met 14036 voor het maken van een afspraak.

Ook niet-eigenaren kunnen inzage in vergunningen krijgen.

Zodra de digitale bouwgegevens op een USB stick zijn geplaatst wordt met de aanvrager contact opgenomen voor het maken van een afspraak. De afhandeltermijn bedraagt ongeveer 2 weken. Zijn er geen digitale bouwgegevens bekend dan wordt een papieren bouwarchief opgevraagd dit kan langer duren. Zodra het papieren bouwarchief beschikbaar is wordt contact opgenomen met de aanvrager voor het maken van een afspraak om het papieren bouwarchief in te zien.

Aan inzage bouwarchief zijn leges verbonden. Kijk voor de bedragen in de legesverordening.

Inloggen met DigiD:

Aanvragen inzage bouwdossier/ vergunningen

Inloggen met e-Herkenning:

Aanvragen inzage bouwdossier/ vergunningen

Vragen over bestemmingsplannen

In verband met de juridische gevolgen kunnen wij telefonisch geen inhoudelijke informatie geven over bestemmingsplannen. Wij adviseren u om hiervoor een afspraak te maken.

Veel informatie over bestemmingsplannen is hier digitaal in te zien.

Wat vindt u van onze website?