Direct naar paginainhoud

Columbuskwartier

In het Columbuskwartier woon je in een groene en duurzame wijk met een kindvriendelijke opzet. De wijk is speels ingedeeld, met gezellige pleinen en een autoluw kinderpad.

Het Columbuskwartier is groen, duurzaam en kindvriendelijk. De wijk geeft kinderen alle ruimte met veel speelplekken en een bijzonder kinderpad. Dit autoluwe wandel- en fietspad slingert door de wijk langs scholen, kinderopvang en zorgvoorzieningen. Aan het kinderpad liggen originele speelplekken zoals een zonnewijzer, lachspiegels, zand, water en speeltoestellen. Ook is er een 'eetbaar landschap' aangelegd: 'De Proeverij'.

Voorzieningen

Op centrale plekken in de wijk zijn voorzieningen gerealiseerd. Twee basisscholen, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, sportzaal en buurtontmoetingscentrum. Ook is er een supermarkt. De meeste voorzieningen liggen op loop- en fietsafstand. De buurtstraten zijn ingericht als 30 km-gebied. De auto's parkeer je op eigen terrein, staan uit het zicht op binnenhoven of blijven aan de rand van de wijk.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening