Direct naar paginainhoud

Olympiakwartier

Olympiakwartier Oost

Olympiakwartier Oost wordt een combinatie van een centrumgebied en een stedelijk woongebied. De woningen in een parkachtige omgeving met groene lanen, gemeenschappelijke en privétuinen, groene gevels en dakterrassen bepalen de sfeer. Ook de parkeerterreinen krijgen een groene uitstraling. Er komen bijzondere sportvoorzieningen om gezond te bewegen in de open lucht. Door de beperkte grootte van de appartementengebouwen woon je niet anoniem, hier ken je je buren!

Voorzieningen

In Olympiakwartier Oost combineren wonen en werken met voorzieningen gericht op sport, spel en vrijetijdsbesteding. Het Topsportcentrum is er al. Tegenover het Topsportcentrum is het gemeentelijk zwembad. Het is een overdekt bad van 25 meter lang en 21 meter breed.

Het zwembad is gecombineerd met een sporthal, voor gymonderwijs voor het middelbaar onderwijs in Almere Poort en sportverenigingen.

Naast het Indoor Sportcomplex Olympiakwartier ligt een tijdelijke blaashal. Hier kunnen verenigingen trainen voor indoorsporten, zoals zaalhockey en badminton. Meer informatie is te vinden op almere.nl/sport.

Het ROC Almere Poort ligt aan het busplein naast het station Almere Poort. Op het naastgelegen perceel ontwikkelt Zenzo MV 2 zorggebouwen met in totaal 139 appartementen.

Kijk voor meer informatie over dit project bij ontwikkelaar Zenzo MV.

Olympiakwartier West

In 2017 heeft de gemeente Almere de aftrap gegeven voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Zandpoort in de wijk Olympiakwartier West. Samen met de partners Dura Vermeer, de Alliantie en Trebbe ontwikkelt de gemeente Almere deze wijk in Almere Poort. Hier komen circa 550 woningen waarvan 70% eengezinswoningen en 30% appartementen/hoogbouw in de verdeling huur, koop en zelfbouw.

Een belangrijk deel van de wijk bestaat uit grondgebonden koopwoningen, een klein deel appartementen en een klein deel vrije sector huurwoningen. De ontspannen architectuur met zandkleurige gevels en witte accenten zoals houten hekwerken en veranda’s verhogen de sfeer die door het landschap wordt opgeroepen. 

De eerste zelfbouwkavels en diverse eengezinswoningen van Zandpoort zijn inmiddels bewoond. Ook de sociale Goedhuurwoningen zijn opgeleverd. De tijdelijke verlichting en de tijdelijke bovengrondse afvalcontainers zijn geplaatst. Op onderstaande kaart zie je hoe voetgangers, fietsers en auto's hun weg vinden in en naar Zandpoort.

Zandduin

Woontoren Zandduin is het laatste deel van Zandpoort dat wordt ontwikkeld. Het bestaat uit 38 appartementen met fantastisch uitzicht. Meer informatie over de appartementen.

Op donderdag 2 december om 14.00 uur start de online verkoop. Meer informatie over de verkoop.

Goedhuur woningen

Trebbe en de Alliantie wonnen in 2016 de prijsvraag voor goedkope huurwoningen met de laagst mogelijke energielasten. Het plan bestond uit 58 een- en tweelaagse woningen met kap van tachtig tot honderdtien vierkante meter. De Alliantie: “Het zijn goede betaalbare sociale huurwoningen met een huurprijs van maximaal 550 euro, die ook nog eens ontzettend duurzaam en energiezuinig zijn. We hebben bovendien veel oog voor het groen in de wijk. Zo groeien er straks bramenstruiken in geveltuintjes als knipoog naar de duinen, waar ook volop bramen groeien.” Daarnaast bouwt de Alliantie 44 tweelaagse eengezinswoningen met kap en 60 appartementen.

Zelfbouw

In Zandpoort zijn in totaal 49 zelfbouwkavels waar particulieren hun droomhuis zelf kunnen bouwen, voornamelijk geschakeld. De kavelbreedte en -grootte varieert zodat er verschillende mogelijkheden zijn om een huis te bouwen die past bij de woonwensen. De kavels liggen verspreid in het duinlandschap, diverse kavels liggen aan een wadi of een duinpad. Alle  zelfbouwkavels van ikbouwmijnhuisinAlmere, het zelfbouwmerk van de gemeente Almere, zijn verkocht, diverse woningen zijn inmiddels bewoond.

Een aantal kavels in Zandpoort was gereserveerd voor IbbA. Met IbbA konden starters hun eerste huis zelf bouwen met de IbbA-starterslening. Omdat de prijzen zijn gestegen, is de huidige IbbA-regeling niet meer bereikbaar voor koopstarters met een jaarinkomen tussen € 22.000 en € 44.000. Omdat er veel vraag is naar nieuwe huizen in Almere, komen op deze kavels in Zandpoort projectmatige koophuizen. Meer informatie over de projectmatige ontwikkelingen in Zandpoort vind je op de website van Zandpoort.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening