Direct naar paginainhoud

Olympiakwartier

Olympiakwartier Oost

Olympiakwartier Oost wordt een combinatie van een centrumgebied en een stedelijk woongebied. De woningen in een parkachtige omgeving met groene lanen, gemeenschappelijke en priv├ętuinen, groene gevels en dakterrassen bepalen de sfeer. Ook de parkeerterreinen krijgen een groene uitstraling. Er komen bijzondere sportvoorzieningen om gezond te bewegen in de open lucht. Door de beperkte grootte van de appartementengebouwen woon je niet anoniem, hier ken je je buren!

Voorzieningen

In Olympiakwartier Oost combineren wonen en werken met voorzieningen gericht op sport, spel en vrijetijdsbesteding. Het Topsportcentrum is er al. Tegenover het Topsportcentrum is het gemeentelijk zwembad. Het is een overdekt bad van 25 meter lang en 21 meter breed.

Het zwembad is gecombineerd met een sporthal, voor gymonderwijs voor het middelbaar onderwijs in Almere Poort en sportverenigingen.

Naast het Indoor Sportcomplex Olympiakwartier ligt een tijdelijke blaashal. Hier kunnen verenigingen trainen voor indoorsporten, zoals zaalhockey en badminton. Meer informatie is te vinden op almere.nl/sport.

Het ROC Almere Poort ligt aan het busplein naast het station Almere Poort. Op het naastgelegen perceel ontwikkelt Zenzo MV 2 zorggebouwen met in totaal 139 appartementen.

Kijk voor meer informatie over dit project bij ontwikkelaar Zenzo MV.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening