Direct naar paginainhoud
menu

Oplaadpunten elektrisch vervoer Almere

Om elektrisch vervoer in Almere te stimuleren, willen we meer openbare laadpunten voor elektrische rijders uit de stad, binnen 250 meter loopafstand van hun huis of bedrijf. Dit doen we voor Almeerders die geen eigen parkeerplek hebben. De Metropool Regio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) plaatst de laadpalen voor ons.

Overzicht van laadpunten in uw buurt

Een laadpunt op eigen terrein

Wilt u een laadpunt op een oprit of parkeerplaats op eigen terrein bij uw woning of bedrijf? Dan hoeft u dit niet te melden of aan te vragen bij de gemeente. U kunt een laadpaal laten plaatsen op uw eigen terrein of op het terrein van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit regelt u zelf bij een van de leveranciers van laadpalen.

Een laadpunt in de openbare ruimte aanvragen

Heeft u geen parkeergelegenheid op eigen terrein, dan kunt u een laadpunt in de openbare ruimte aanvragen. De voorwaarden hiervoor zijn:

1. U woont in de gemeente Almere of u werkt minimaal 18 uur per week in deze gemeente;
2. U heeft een elektrische auto die minimaal 45 km volledig elektrisch kan rijden;
3. U bent voor het parkeren van uw elektrische auto afhankelijk van een openbare parkeerplaats op straat.

U kunt een laadpunt aanvragen door het formulier in te vullen via de website laadpaal.mrae.nl. De laadpaal wordt op een strategische plek bij u in de buurt op maximaal 250 meter loopafstand van uw woning of bedrijf geplaatst.
Houd er rekening mee dat het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte lang kan duren. Vanaf de aanvraag kost de voorbereiding, de wettelijke bezwaartermijn en de aanleg van de aansluiting 4 tot 6 maanden. Meer weten? Zie Infographic uitbreiding openbare laadinfrastructuur.
Na de aanvraag kunt u het proces tot plaatsing volgen via het overzicht van laadpunten in uw buurt.

Zakelijke aanvragen laadpunt openbare ruimte

Woont u niet in Almere en gebruikt u een elektrische auto om naar uw werk in Almere te komen? Als uw werkgever geen eigen parkeergelegenheid heeft, dan kunt u onder voorwaarden (Zie hierboven) bij uw werkgever in de buurt een laadpaal in de openbare ruimte laten plaatsen. Vraag een laadpunt aan met het formulier op laadpaal.mrae.nl.
Het projectbureau MRA-E beoordeelt de aanvraag. Als de aanvraag aan de voorwaarden voldoet, zal de laadpaal op een strategische plek in de straat op maximaal 250 meter loopafstand van uw werkgever worden geplaatst.

Samenwerking met Metropoolregio Amsterdam

Almere werkt samen met de Metropoolregio Amsterdam voor het plaatsen van laadpunten in de provincies Flevoland en Noord-Holland. De Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-e) heeft een Europese aanbesteding voor 1.200 openbare laadpunten gedaan. Zie ook de website van Metropoolregio Amsterdam Elektrisch.

Wat vindt u van onze website?