Openbaar Vervoer

Vanaf 10 december bussen van allGo in Almere

Vanaf zondag 10 december 2017 rijden er in Almere nieuwe bussen: allGo. Keolis Nederland (tot begin oktober bekend onder de naam Syntus) gaat in opdracht van de gemeente vanaf die datum het stadsvervoer in en vanuit Almere naar de regio Amsterdam verzorgen. Het stadsvervoer in Almere zelf voert zij onder de naam ‘allGo’, het streekvervoer via de naam ‘R-net’, en het nachtvervoer verzorgt zij als ‘nightGo’.

Niet alleen de bussen in Almere zijn per 10 december nieuw. Ook zullen er lijnnummers, busroutes en begin- en eindpunten wijzigen. De bussen gaan vanaf die datum rijden met een hogere frequentie, van vroeg in de ochtend tot later in de avond. Daarnaast veranderen er ook reisproducten en tarieven.

Alle informatie over de lijnnummers, de busroutes, de reisproducten en de frequenties vindt u op de website allGobus.nl

(Gedeeltelijke) teruggave Dal 65+ abonnement Connexxion

Op zaterdag 9 december 2017 verzorgt Connexxion voor de laatste keer het busvervoer in en van Almere naar Amsterdam en ’t Gooi. Als u een Dal Vrij 65+ abonnement heeft, is dat vanaf die datum niet meer geldig in de nieuwe allGo-bussen die vanaf zondag 10 december gaan rijden.

Heeft u op dit moment een Dal Vrij 65+ abonnement dat doorloopt na 9 december 2017?
U kunt dan een deel van het reeds betaalde abonnementsgeld terugvragen bij Connexxion. Voor het Dal Vrij 65+ abonnement wordt voor abonnementen die tussen 9 en 31 december 2017 aflopen 5 euro teruggestort. Voor abonnementen die aflopen in 2018 wordt 10 euro per maand van de resterende geldigheid teruggestort. Is de afloopdatum in januari 2018, dan krijgt u 15 euro, in februari 25 euro, etc.. 

Bent u 65 jaar of ouder en reist u met een persoonlijke OV-chipkaart, dan krijgt u vanwege uw leeftijd een korting van 34% op het normale (vervoers)tarief.
Als u met een anonieme OV-chipkaart reist, krijgt u deze korting niet, omdat wij dan niet weten dat u 65 jaar of ouder bent.
 
Op www.connexxion.nl/almere vindt u het restitutieformulier waarmee u het teveel betaalde abonnementsgeld kunt terugvragen.

Concessie busvervoer 2010 tot en met 9 december 2017

De gemeente Almere is de opdrachtgever voor twee openbaar vervoerconcessies: het busvervoer in Almere en tussen Almere en Amsterdam en ’t Gooi. Connexxion verzorgt het busvervoer tot en met 9 december 2017. Voor vragen over het busvervoer kan er contact worden opgenomen met Connexxion. Reizen met de bus in Almere is aantrekkelijk en eenvoudig dankzij de vrije busbanen en de hoge frequenties waarmee de bussen rijden. In alle stads- en streekbussen in Almere kunt u gebruik maken van de OV-chipkaart.

Connexxion rijdt de Maxx stadslijnen 1 t/m 7, 10, 14 en 17 en de streeklijnen van Almere naar Amsterdam en ’t Gooi. Verder rijden er ook streekbussen van Almere naar Schiphol (in opdracht van de Vervoerregio Amsterdam) en van Almere naar Zeewolde en Amersfoort (in opdracht van de Provincie Flevoland). De gemeente is eigenaar van de busbanen in Almere en verantwoordelijk voor het onderhoud en de uitbreiding van de busbanen, de haltes en de busstations. 

Tussen Almere en Amsterdam kunt u gebruikmaken van de roodgrijze R-net bussen. R-net is het resultaat van samenwerking tussen vervoerders en opdrachtgevers in de Randstad. De R-net bussen hebben een hoge frequentie en een betrouwbare dienstregeling, onder meer omdat ze over een eigen busbaan langs de file kunnen rijden.

Naar boven

Start Keolis op 10 december 2017

Het college van B en W heeft op 27 september 2016 besloten de concessie Busvervoer Almere in de periode 2018-2027 te gunnen aan Keolis Nederland (voorheen Syntus). Keolis verzorgt per 10 december allGo in de stad, R-net in de streek en nightGo in de nacht. Syntus gaat in de stadsdienst iets meer vervoer aanbieden dan nu en de hoeveelheid vervoer in de streekdienst blijft nagenoeg gelijk. Het netwerk voor de stadsdienst en het streekvervoer wordt substantieel gewijzigd. Dat zal voor de meeste reizigers gunstig zijn, maar een aantal reizigers zal er op achteruit gaan. Met name doordat zij, vooral in het streekvervoer, vaker moeten overstappen op bus, metro of trein.

Keolis gaat nieuwe, comfortabele en veilige bussen inzetten. Het zijn schone Euro-VI bussen. Ook gaat er een aantal elektrische bussen rijden, een verdere stap in de verduurzaming van het busvervoer. Bovendien voldoet de busvervoerder met deze bussen aan de eisen op het gebied van de sociale veiligheid en het terugdringen van zwartrijden.
De beleidskeuzes zijn opgenomen in de Visie busvervoer Almere 2018-2027. In dit document kunt u meer informatie vinden over de totstandkoming en inhoud van de visie en over het aanbestedingsproces.

Trein

In Almere zijn zes NS-stations: Almere Poort, Almere Muziekwijk, Almere Centrum, Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders. Station Almere Centrum en Almere Buiten hebben de status van intercitystation. Vanuit Almere zijn er rechtstreekse treinverbindingen met onder meer Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Lelystad, Zwolle, Groningen en Leeuwarden. Per richting rijden er 4 tot 6 sprinters en 4 tot 6 intercity's per uur.

OV SAAL

In Almere wordt de komende jaren gewerkt aan capaciteitsuitbreiding van het spoor. Dit project heet OV SAAL (Schiphol, Amsterdam, Almere, Lelystad). Doel is om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden om zo het groeiende aantal reizigers te kunnen vervoeren. Voor meer informatie zie de website van Prorail

Naar boven

Wat vindt u van onze website?