Openbaar Vervoer

Vanaf 10 december Keolis nieuwe busvervoerder in Almere

Met ingang van zondag 10 december verzorgt Keolis in opdracht van de gemeente Almere het stadsvervoer in Almere, en vanuit Almere naar de regio Amsterdam. Het stadsvervoer in Almere zelf voert zij uit onder de naam ‘allGo’, het streekvervoer via de naam ‘R-net’, en het nachtvervoer verzorgt zij als ‘nightGo’.

Vanaf 10 december rijden er volledig nieuwe bussen in Almere. Ook zijn er lijnnummers, en sommige busroutes en begin- en eindpunten gewijzigd. Sommige buslijnen zijn vervallen of ingekort. Als busreiziger zult u op deze lijnen vaker moeten overstappen of omrijden. De routekaarten geven per buslijn duidelijk aan hoe de bussen straks gaan rijden. Een overzicht van alle routekaarten vindt u op de website: www.allgobus.nl/reisinformatie/routekaarten

Regiovervoer tussen Almere en Amsterdam: R-net

Tussen Almere en Amsterdam kunt u gebruikmaken van de R-net bussen. R-net is het resultaat van samenwerking tussen vervoerders en opdrachtgevers in de Randstad. De R-net bussen hebben een hoge frequentie en een betrouwbare dienstregeling, onder meer omdat ze over een eigen busbaan langs de file kunnen rijden.

Een overzicht van alle routekaarten vindt u op de website: www.allgobus.nl/reisinformatie/routekaarten.

AllGo vervoerbewijzen en verkooppunten

De diverse allGo vervoerbewijzen en abonnementen kunt u online bestellen via de allGo-webshop. Ze zijn ook verkrijgbaar via de diverse verkooppunten. Een overzicht van alle kaartsoorten en verkooppunten vindt u via de website: www.allgobus.nl/vervoerbewijzen

65 jaar of ouder: leeftijdskorting met persoonlijke OV Chipkaart

Bent u 65 jaar of ouder en reist u met een persoonlijke OV-chipkaart, dan krijgt u vanwege uw leeftijd een korting van 34% op het normale (vervoers)tarief. Als u met een anonieme OV-chipkaart reist, krijgt u deze korting niet, omdat wij dan niet weten dat u 65 jaar of ouder bent.

Alle informatie over de lijnnummers, de busroutes, de reisproducten & verkooppunten en de haltetijden vindt u op de website allGobus.nl

Achtergrond busvervoer door Keolis in periode 2018-2027

Het college van B & W heeft op 27 september 2016 besloten de concessie Busvervoer Almere in de periode 2018-2027 te gunnen aan Keolis Nederland. Keolis biedt in de stadsdienst iets meer vervoer aan dan nu. De hoeveelheid busvervoer in de streekdienst blijft nagenoeg gelijk. Het netwerk voor de stadsdienst en het streekvervoer is behoorlijk gewijzigd. Ditt is voor de meeste reizigers gunstig, een aantal reizigers gaat er op achteruit. Met name omdat zij - vooral in het streekvervoer - vaker moeten overstappen op bus, metro of trein.

Keolis zet nieuwe, comfortabele en veilige bussen in. Dit zijn schone Euro-VI bussen. Ook rijdt er een aantal elektrische bussen. Dit betekent een flinke stap vooruit in de verduurzaming van het busvervoer in Almere. Bovendien voldoet de busvervoerder met deze bussen aan de eisen op het gebied van de sociale veiligheid en het terugdringen van zwartrijden.
De beleidskeuzes zijn opgenomen in de Visie busvervoer Almere 2018-2027. In dit document vindt u meer informatie over de totstandkoming en inhoud van de visie, en over het aanbestedingsproces.

(Gedeeltelijke) teruggave Dal 65+ abonnement Connexxion

Op zaterdag 9 december 2017 verzorgt Connexxion voor de laatste keer het busvervoer in en van Almere naar Amsterdam en ’t Gooi. Als u een Dal Vrij 65+ abonnement heeft, is dat vanaf die datum niet meer geldig in de nieuwe allGo-bussen die vanaf zondag 10 december rijden.
Op www.connexxion.nl/almere vindt u het restitutieformulier waarmee u (een deel van) het teveel betaalde abonnementsgeld kunt terugvragen.

Trein

In Almere zijn zes NS-stations: Almere Poort, Almere Muziekwijk, Almere Centrum, Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders. Station Almere Centrum en Almere Buiten hebben de status van intercitystation. Vanuit Almere zijn er rechtstreekse treinverbindingen met onder meer Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Lelystad, Zwolle, Groningen en Leeuwarden. Per richting rijden er 4 tot 6 sprinters en 4 tot 6 intercity's per uur.

OV SAAL

In Almere wordt de komende jaren gewerkt aan capaciteitsuitbreiding van het spoor. Dit project heet OV SAAL (Schiphol, Amsterdam, Almere, Lelystad). Doel is om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden om zo het groeiende aantal reizigers te kunnen vervoeren. Voor meer informatie zie de website van Prorail

Wat vindt u van onze website?