Direct naar paginainhoud

Verordening doelgroep middeldure huurwoningen

Met de 'Verordening doelgroep middeldure huurwoningen Almere 2023' kan de gemeente voor nieuwbouw- en transformatieprojecten sturen op de hoeveelheid woningen in de prijsklasse voor deze doelgroep.

Almere wil dat er voor alle Almeerders een betaalbare woning is. Dat is nu niet het geval en daar wordt hard aan gewerkt voor verschillende doelgroepen. Voor één van die doelgroepen is er nog geen oplossing en dat zijn inwoners die een te hoog inkomen hebben voor een sociale huurwoning, maar wat nog te laag is om een woning te kunnen kopen. In december 2021 gaf de raad het college de opdracht om hier wat voor te bedenken.

Het resultaat is de 'Verordening doelgroep middeldure huurwoningen Almere 2023'. Met deze verordening kan de gemeente voor nieuwbouw- en transformatieprojecten sturen op de hoeveelheid woningen in de prijsklasse voor deze doelgroep. Daardoor kunnen er elk jaar tussen de 500 en 1.000 middeldure huurwoningen bijkomen. En in de verordening is ook geregeld dat een woning die hieronder valt tenminste 25 jaar in deze prijsklasse beschikbaar blijft.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening