Almere Regenboogstad

Hang de inclusieve regenboogvlag uit op Coming Out dag

Op maandag 11 oktober is het Coming Out Dag, de start van de Regenboogmaand van Almere. De maand oktober staat in het teken van ‘mogen zijn wie je bent in Almere’. We staan stil bij ons doel om sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, non-binaire personen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen te verbeteren.

Wil je op deze bijzondere dag ook laten zien dat je de LHBTI+ gemeenschap steunt? Hang dan de inclusieve regenboogvlag uit op Coming Out dag op 11 oktober.

Hang de vlag uit en deel het via social media. Maak een foto van jouw vlag en post het op social media met de hashtag #comingoutdagalmere. Zo zorgen we met zijn allen voor extra bewustwording deze dag!

“We sluiten aan bij de ‘Regenboogagenda’ om sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen te verbeteren. Hierbij is het stimuleren van de bereidheid om discriminatie te melden, van groot belang. We gaan discriminatie tegen en bevorderen diversiteit. Iedereen moet dezelfde kansen krijgen, of het nu gaat om onderwijs, religie, werk, wonen of vrijetijdsbesteding. Het gaat niet om achtergrond, maar om de toekomst”
Uit: coalitieakkoord ‘Liefde voor Almere’

Regenboogpad en Transpad

Tussen Hogeschool het Windesheim en het Flevoziekenhuis ligt het eerste Gaybrapad van Almere en het eerste Transpad van Europa. De jongeren van Diversity Almere namen het initiatief voor een symbolisch pad van krijt. Met de paden wil de gemeente Almere zichtbaar bijdragen aan de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. 

De paden werden op 2 november 2019 geopend, als onderdeel van Almere Winter Pride Walk. Het advies van Diversity Almere is om te paraderen over het pad om zo je pracht en praal aan de wereld te tonen!

IDAHOT 2021 in Almere