Almere Regenboogstad

“We sluiten aan bij de ‘Regenboogagenda’ om sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen te verbeteren. Hierbij is het stimuleren van de bereidheid om discriminatie te melden, van groot belang. We gaan discriminatie tegen en bevorderen diversiteit. Iedereen moet dezelfde kansen krijgen, of het nu gaat om onderwijs, religie, werk, wonen of vrijetijdsbesteding. Het gaat niet om achtergrond, maar om de toekomst”
Uit: coalitieakkoord ‘Liefde voor Almere’

Regenboogpad en Transpad

Tussen Hogeschool het Windesheim en het flevoziekenhuis ligt het eerste Gaybrapad van Almere en het eerste Transpad van Europa. De jongeren van Diversity Almere namen het initiatief voor een symbolisch pad van krijt. Met de paden wil de gemeente Almere zichtbaar bijdragen aan de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. 

De paden werden op 2 november 2019 geopend, als onderdeel van Almere Winter Pride Walk. Het advies van Diversity Almere is om te paraderen over het pad om zo je pracht en praal aan de wereld te tonen!

Nieuws

Op maandag 17 mei 2021 werd op het Stadhuisplein van Almere een manifestatie georganiseerd in het kader van de Internationale Dag tegen homofobie, bifobie, transfobie en interseksefobie. Een dag waarop LHBTI+ organisaties internationaal aandacht vragen voor het verschijnsel haat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De manifestatie werd georganiseerd vanuit Stichting Winter Pride Almere. Er zijn verschillende toespraken gehouden, waaronder een toespraak door wethouder Froukje de Jonge. Daarnaast waren er verschillende muzikale optredens.