Waar vind ik zorg en medische hulp?

Zorgverzekering

Je gezondheid is belangrijk. Heb je medische hulp nodig dan kan dat veel geld kosten. Daarom moet je In Nederland een zorgverzekering hebben als je 18 jaar of ouder bent. Met een zorgverzekering heb je toegang tot de zorg. Alleen de basisverzekering is verplicht, maar je kunt vrijwillig ook nog een extra (aanvullende) verzekering afsluiten en een tandartsverzekering.

Je kunt via de gemeente een zorgverzekering afsluiten bij Menzis. Je hebt dan een goede verzekering die van je uitkering wordt betaald. Zelf kun je kiezen welk pakket je wil. Meer informatie vind je op de pagina over de zorgverzekering die je bij de gemeente kunt afsluiten. Let op! Voor elke zorgverzekering geldt dat je een eigen risico hebt. Als je geen zorgverzekering hebt, maar medische hulp is wel nodig, dan moet je de kosten zelf betalen.

ALARMNUMMER 112

Het alarmnummer 112 is voor spoedeisende hulp. Dus als jouw leven of dat van iemand anders in direct gevaar is. Bijvoorbeeld als jij of iemand anders zwaar gewond is en dringend medische hulp nodig heeft.

Medisch spreekuur

Elke week is er een sociaal medisch spreekuur door verpleegkundigen, op de Wisselweg 180 voor alle mensen die dakloos zijn.

Dit spreekuur wordt verzorgd door GGD Flevoland.

Zorgverzekeringslijn

Gratis advies over het oplossen van zorgverzekerings­schulden en het afsluiten van een zorgverzekering.