Direct naar paginainhoud

Gezonde scholen

Gezonde leerlingen presteren beter! Een Gezonde School werkt aan een gezonde leefstijl in een gezonde leefomgeving voor de leerlingen. Het gaat om voeding, bewegen en welzijn, maar ook om relaties, seksualiteit en de preventie van roken en drugs. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die hieraan werken. Scholen kunnen op meerdere thema's een vignet behalen. De ambitie is om het aantal gezonde scholen in 2022 te laten zijn gestegen van 13 naar 30. 

Elke Almeerse school kan hulp krijgen bij gezonder worden door de gezonde school-adviseur van de GGD. De buurtsportcoaches en de kinderopbouwwerker in de wijk kunnen ook vaak ondersteunen. Abonneer je op de Nieuwsbrief Gezonde School van de GGD om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Behalve de vignetten Gezonde School hebben we extra aandacht voor:

  • extra beweegmomenten, bijvoorbeeld in samenwerking met de buurtsportcoaches
  • gezonde traktaties
  • waterbeleid
  • beweegvriendelijke schoolpleinen

'Water drinken, dat vinden de kinderen inmiddels heel gewoon,' zegt kinderopbouwwerker Wendy. 'Dat is echt veranderd. Als we op uitje gaan, of de kinderen een activiteit met me doen, dan drinken ze water als ze dorst hebben. Voorheen konden ze daar nog wel eens over mopperen, maar tegenwoordig weten ze niet beter. Vier jaar geleden werkte ik op een school aan gezondheid en water drinken. Nu leeft het daar nog steeds en worden er weer bidons uitgedeeld aan nieuwe leerlingen om water te drinken.’

Nieuwsbrief GGD

Scholen kunnen zich abonneren op de Nieuwsbrief Gezonde School van de GGD voor de laatste informatie en (subsidie)mogelijkheden.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening