Direct naar paginainhoud

Hoe kan ik meehelpen

Wil jij helpen om Almere inclusiever en toegankelijker te maken? Dat kan altijd! Inwoners maken de stad en samen kunnen we stappen zetten naar een Almere voor iedereen. Bedrijven en organisaties kunnen ook helpen. Je kunt contact met ons opnemen en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Mensen met een beperking worden vaak vertegenwoordigd door een belangenorganisatie: een club van harde werkers die vrijwillig hun leden ondersteunen in het dagelijkse leven. Deze organisaties staan om jou te springen.

Helpen als inwoner

Wil jij mensen met een beperking helpen? Bijvoorbeeld boodschappen doen voor of met ouderen die slecht ter been zijn? Of heb je misschien verstand van boekhouden, technische zaken, projecten managen, communicatie, social media of leidinggeven? Dan kan je zeker helpen. Alle expertise is welkom.

Helpen als bedrijf of organisatie

Ook als bedrijf of organisatie kun je helpen. Ook kunnen wij je adviseren over hoe je in het bedrijf aan de slag kan met diversiteit en inclusie of je in contact brengen met belangenorganisaties die bestaan uit ervaringsdeskundigen.

Contact

Mail naar info@almere.nl om in contact te komen met het team diversiteit en inclusie. Samen kunnen we dan kijken welke mogelijkheden er zijn.

ViP-café

Iedere maand organiseert de ViP-werkgroep met de gemeente het ViP-café. Dit is er voor mensen met een beperking, maar ook ouders, verzorgers en hulpverleners. We horen daar graag jouw ervaringen. Of dingen waar je tegenaan loopt en zaken die volgens jou anders kunnen en moeten.

Meer informatie over het ViP-café vind je op de site van de ViP-werkgroep

Illustratie Almere skyline
Jouw mening