Direct naar paginainhoud

Meedenker

Het kan zijn dat je hulp nodig hebt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het schoonhouden van jouw huis of het indelen van de dag. Soms is het lastig om dit te regelen. Onze tip: schakel een meedenker in. Dat kan iemand zijn die je goed kent of schakel gratis een cliëntondersteuner in. Dit kan via de organisaties OCO Almere of MEE Samen.

Een gesprek met de gemeente, het wijkteam of een andere instantie kan best spannend zijn. Je weet misschien niet wat je kan verwachten of hoe je jezelf moet voorbereiden. Of je bent bang dat je niet alles snapt wat er wordt gezegd, of dat je vraag of verhaal wel goed genoeg overkomt. Het is dan fijn als er iemand kan meedenken en extra informatie of advies kan geven. Voor en tijdens het gesprek, maar ook in de tijd daarna.

Vriend, vrijwilliger of professional

Twee mensen weten meer dan een. En zo’n meedenker kan helpen duidelijk te maken wat belangrijk is voor jou. De meedenker kan iemand zijn die je al goed kent. Bijvoorbeeld jouw partner, een familielid, vriend of vriendin. Je kunt ook gratis iemand erbij vragen die weet waar je terecht kunt in Almere. Zo iemand heet een onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO). Dat kan een vrijwilliger zijn die door (eigen) ervaring jouw situatie goed snapt. Of iemand met professionele ervaring.

Wie je ook vraagt, het is fijn als je iemand hebt:

  • die kan helpen om jouw vragen en wensen op een rijtje te zetten.
  • die gesprekken kan helpen voorbereiden, bijvoorbeeld met het wijkteam of een zorgaanbieder.
  • die kan meegaan naar gesprekken.
  • die kan meedenken over afspraken over de hulp die je krijgt.
  • die kan meedenken als je er niet uit komt met een organisatie.

Iemand meevragen naar gesprekken met organisaties heeft een positief effect. Wie een meedenker inschakelt, is vaak positiever over het gesprek zelf én over de gevonden oplossingen.

Onafhankelijke cliëntondersteuner inschakelen

OCO Almere: vrijwilligers met (eigen) ervaring

De vrijwilligers van OCO Almere hebben door (eigen) ervaring kennis van jouw ziekte, beperking of situatie. Ze weten dus wat je meemaakt en kunnen vanuit die ervaring met jou meedenken. Ze zijn bereikbaar via (036) 200 21 58 of info@ocoalmere.nl.

MEE Samen: cliëntondersteuners met professionele ervaring

De medewerkers van MEE Samen denken met jou mee vanuit professionele ervaring. Je bereikt ze via (088) 633 06 33 of info@meesamen.nl.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening