Direct naar paginainhoud

Meedenker

Heb je hulp nodig in het dagelijks leven? Bijvoorbeeld bij het schoonhouden van jouw huis of het indelen van de dag? Dan is het soms best even zoeken bij wie je moet zijn of hoe je dit regelt. Onze tip: schakel een meedenker in. Dat kan iemand zijn die je goed kent, maar je kunt ook een vrijwilliger inschakelen via OCO Almere of MEE.

Twee mensen weten meer dan een. En zo’n meedenker kan helpen duidelijk maken wat belangrijk is voor jou. De meedenker kan iemand zijn die je al goed kent. Bijvoorbeeld jouw partner, een familielid, vriend of vriendin. Je kunt ook gratis iemand erbij vragen die weet waar je terecht kunt in Almere. Zo iemand heet een onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO). Dat kan een vrijwilliger zijn die door (eigen) ervaring jouw situatie goed snapt. Of iemand met professionele ervaring.

Wie je ook vraagt, het is fijn als je iemand hebt:

  • die kan helpen om jouw vragen en wensen op een rijtje te zetten.
  • die gesprekken (bijvoorbeeld met het wijkteam of een zorgaanbieder) kan helpen voorbereiden.
  • die kan meegaan naar gesprekken.
  • die kan meedenken over afspraken over de hulp die je krijgt.
  • die kan meedenken als je er niet uit komt met een organisatie.

Iemand meevragen naar gesprekken met organisaties heeft een positief effect. Wie een meedenker inschakelt, is vaak positiever over het gesprek zelf én over de gevonden oplossingen.

Wil je gratis een onafhankelijke cliëntondersteuner inschakelen? Hieronder zie je hoe je met ze in contact komt.

OCO Almere: vrijwilligers met (eigen) ervaring

De vrijwilligers van OCO Almere hebben door (eigen) ervaring kennis van jouw ziekte, beperking of situatie. Ze weten dus wat je meemaakt en kunnen vanuit die ervaring met jou meedenken. Ze zijn bereikbaar via (036) 200 21 58 of info@ocoalmere.nl.

MEE: cliëntondersteuners met professionele ervaring

De medewerkers van MEE kunnen met jou meedenken vanuit professionele ervaring. Ze zijn bereikbaar via (088) 633 06 33 of info@meeijsseloevers.nl.

Illustratie Almere skyline
Jouw reactie