Direct naar paginainhoud

Glas

Verpakkingsglas kun je inleveren bij een van de vele glascontainers in Almere. De locaties vind je in de Almere Afval-app. 

In de glasbak mag alleen verpakkingsglas. Dat zijn flessen en potten zoals een glazen groentepotje of een leeg glazen parfumflesje. Je kunt de fles of pot met of zonder dop, deksel of kurk weggooien. Er mag een restje in zitten. Glas kun je kwijt in de onder- en bovengrondse containers in jouw buurt.

Andere producten van glas horen niet in de glascontainer. Frisdrankglazen, schaaltjes of een kapotte vaas doe je bij het restafval. Deze glassoorten geven problemen bij het recyclen omdat hun smelttemperatuur anders is dan die van verpakkingsglas. Lampen kun je inleveren in hiervoor bestemde bakken, die vind je onder meer in supermarkten en bij het recyclingperron.

Almere Afval-app

De inzameldagen, locaties van ondergrondse containers en welk afval in welke container hoort vind je op de Afvalkalender en in de Almere Afval-app. Deze app heeft ook een herinneringsfunctie zodat je een bericht krijgt voordat wij je huiscontainer legen. De Almere Afval-app is te downloaden in de Play Store (voor Android) en de App Store (voor iPhone).  

Illustratie Almere skyline
Jouw mening