Direct naar paginainhoud

Afvalkalender

We legen de containers vanaf 7.00 uur 's ochtends. Je kunt de afvalcontainer vanaf 20.00 uur op de avond voor de inzameldag op de opstelplaats zetten. Haal na het legen de afvalcontainer ’s avonds voor 20.00 uur weer weg. In de afvalkalender zie je op welke dag de afvalcontainers op jouw adres worden geleegd.

Wil je de kalender op papier, maar heb je geen printer? We helpen je graag! Neem contact met ons op via telefoonnummer 14 036 of het contactformulier. Dan ontvang je een geprinte versie van de afvalkalender.

Almere Afval-app

Download de Almere Afval-app en ontvang een herinnering de dag voordat jouw afvalcontainer wordt geleegd. Daarnaast kun je in de Almere Afval-app terugvinden welk afval in welke container hoort, waar ondergrondse afvalcontainers staan en houden wij je op de hoogte over veranderingen in de dienstverlening.

Ga naar de Google Play Store of de Apple App Store om de Almere Afval-app te downloaden. Je kunt ook de QR-code hieronder scannen via je mobiele telefoon:

Privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden Almere Afval-app

De gemeente Almere hecht veel waarde aan de bescherming van jouw privacy bij het verwerken van persoonsgegevens rondom het gebruik van de website. In de privacyverklaring lees je meer informatie over hoe wij met jouw gegevens omgaan als je de Afvalkalender gebruikt. Gebruik je de Almere Afval-app? Jouw gegevens worden op basis van jouw toestemming alleen gebruikt voor de app. De app weet via de gps-functie op je telefoon jouw locatie. Daardoor kan de app voor jou de dichtstbijzijnde containerlocaties vinden. Dit gebeurt lokaal op jouw telefoon, de gemeente kan niet zien waar je bent. De gemeente kan in geen geval privégegevens van je telefoon inzien, verzamelen, veranderen of verwijderen. Dit is technisch uitgesloten. Ook kan de app geen gegevens naar derden sturen. Lees voor meer informatie de privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden van de Almere Afval-app.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening