Direct naar paginainhoud

Groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (gft)

Groente-, fruit-, tuinafval en etensresten gaan in de gft-container. Heb je huiscontainers, dan is de gft-container verplicht.

Gebruik alleen zakjes met het Kiemplantlogo

Wil je het gft uit je keuken het liefst in een zakje weggooien? Gebruik dan een zakje met het Kiemplantlogo. Gewone plastic zakjes vervuilen het gft, daarom mogen deze niet in de gft-container. Je kunt het wel in een gewone plastic zak verzamelen en die leeggooien in de container. De plastic zak kun je dan bij het pmd doen.

Luiers en kattenbakvulling gaan bij het restafval

Luiers en kattenbakvulling gooi je bij het restafval. Ook de natuurlijke soorten kattenbakvulling gaan bij het restafval. Die kunnen namelijk niet goed gecomposteerd worden.

Alleen schoon gft wordt compost

Gft wordt compost als er geen andere afvalsoorten bij zitten. Als gft vervuild is, moet het worden verbrand als restafval. Het verbranden van afval is slecht voor het milieu en kost de gemeente, en daarmee de inwoners, veel geld. Het goed scheiden van afval is daarom belangrijk. Hoe minder restafval er verbrand wordt, hoe beter dit is.

Almere Afval-app

De inzameldagen, locaties van ondergrondse containers en welk afval in welke container hoort vind je op de Afvalkalender en in de Almere Afval-app. Deze app heeft ook een herinneringsfunctie zodat je een bericht krijgt voordat wij je huiscontainer legen. De Almere Afval-app is te downloaden in de Play Store (voor Android) en de App Store (voor iPhone).  

Illustratie Almere skyline
Jouw mening