Direct naar paginainhoud
Attentie!

Omgevingswet

Op 1 januari 2024 treden de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. De omgevingswet voegt 26 wetten samen en vereenvoudigt veel regels. Voor een vergunningencheck of een aanvraag kun je straks terecht in het nieuwe digitale Omgevingsloket. De Wkb regelt het toezicht op de kwaliteit van (ge)bouwen. 

Bekendmakingen en kennisgevingen

Hier vind je bekendmakingen en kennisgevingen van de gemeente Almere van de laatste 8 weken. Bekendmakingen zijn bijvoorbeeld aanvragen voor vergunningen en ontheffingen en besluiten hierover, algemene mededelingen van de gemeente of inspraakmogelijkheden.

Inzage

Bekendmakingen en kennisgevingen van de gemeente Almere worden gepubliceerd op de website officielebekendmakingen.nl.

Bekendmakingen aanvragen via de mail of app

Via overheid.nl kun je jezelf inschrijven voor de e-mailservice. Op deze manier heb je eenvoudig toegang tot besluiten over jouw buurt zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving die door gemeenten, provincies en waterschappen gepubliceerd worden. Je kunt het type bericht instellen en aangeven dat je van de gemeente Almere berichten wenst te ontvangen.

We maakten tot 1 januari 2022 gebruik van de app Omgevingsalert. Gebruik(te) jij deze app? Dan kun je jezelf vanaf nu inschrijven voor de e-mailservice op overheid.nl.

Stukken bij besluiten

Het besluit en de daarbijbehorende stukken kunnen uitsluitend op afspraak worden ingezien bij de gemeente Almere.

Vragen

Bij de afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving zijn veel zaken online te regelen.

Heb je advies nodig of heb je een vraag over een vergunning dan kun je contact opnemen met de balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving. Je kunt ook persoonlijk langskomen, dit is mogelijk na het maken van een afspraak. Je kunt online een afspraak maken, bellen met telefoonnummer 14 036 of het contactformulier invullen.

Je vindt de balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving op het Ondernemersplein in het stadhuis.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening