Direct naar paginainhoud

Legalisatie handtekening / garantverklaring aanvragen

Komt er iemand uit het buitenland bij jou logeren die een visum voor Nederland nodig heeft? Soms is er een particuliere logiesverstrekking en/of garantstelling nodig voor degene die bij je komt logeren. Voor het aanvragen van de particuliere logiesverstrekking en/of garantstelling maak je een afspraak.

Wanneer vraag je dit aan?

Bij een garantstelling sta je voor iemand financieel garant. Als je gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, is ook jouw partner financieel verantwoordelijk.

Je bent een logiesverstrekker als je voor iemand jouw huis ter beschikking stelt voor verblijf, bijvoorbeeld voor een familiebezoek. 

Tijdens jouw afspraak kijkt de ambtenaar of jouw handtekening echt is. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Meenemen naar jouw afspraak

  • Een geldig identiteitsbewijs van alle aanwezige personen bij de afspraak; 
  • Verstrek je alleen logies voor iemand uit het buitenland? Dan kom je alleen. Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap en kom je voor een garantstelling? Neem dan ook jouw partner mee.
  • Een ingevuld formulier voor bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Je kunt 1 persoon per formulier opgeven;
  • Het ingevulde formulier mag niet ondertekend zijn. Je ondertekent het formulier tijdens jouw afspraak als er een ambtenaar bij is. 
  • Is de garantsteller een andere persoon dan de logiesverstrekker? Vul dan 2 aparte formulieren in;
  • Een betaalpas. Je betaalt de kosten tijdens de afspraak.

Kosten

ProductKosten
Legalisatie handtekening€ 15,95
Illustratie Almere skyline
Jouw mening