Direct naar paginainhoud

Renate Dorrestein, Weerwater

De tweede gastschrijver is de schrijfster Renate Dorrestein. Zij neemt een unieke positie in binnen de Nederlandse letteren. Haar romans werden genomineerd voor vele literaire prijzen en ze ontving de Annie Romein-Prijs voor haar gehele oeuvre. Ze schreef zowel het Boekenweekgeschenk Want dit is mijn lichaam als het Boekenweekessay Laat me niet alleen. Dorresteins werk is in vijftien talen vertaald.

Ze zei: ‘Ik ben zeer vereerd dat ik Stephan Sanders mag opvolgen als gastschrijver in Almere. Ik verheug me nu al op mijn verblijf in deze stad, die jonger is dan ik zelf ben: dat kan haast niet anders dan inspirerend uitpakken’.

En de stad inspireerde haar tot het schrijven van haar roman ‘Weerwater’. In het boek ‘Weerwater’ overleven in Almere vijfduizend vrouwen een wereldwijde calamiteit. Mannen zijn er niet meer, behalve een paar honderd ontsnapte gevangenen. Samen moeten zij een nieuwe maatschappij inrichten, met nieuwe familiebanden. Beslissingen worden voortaan genomen per loterij, zelfs als op een dag een baby wordt gevonden.

Weerwater is een ongeëvenaarde Dorrestein-vertelling over uitzichtloosheid en hoop, over egoïsme en opoffering, maar vooral over de liefde en ons verlangen naar verbinding. Spannend, teder, ontroerend en geestig.

Het boek en luisterboek zijn overal te koop. 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening