Direct naar paginainhoud

Stephan Sanders, Iets meer dan een seizoen

Gemeente Almere nodigde Stephan Sanders uit om als eerste gastschrijver in Almere te wonen. Sanders publiceert onder meer in de Volkskrant, NRC Handelsblad en hij heeft een vaste column in Vrij Nederland. Bij de VPRO Radio is hij presentator van de eigentijdsklassieke muziek en bij de Humanistische Omroep is hij vaste radiomedewerker. Bij De Bezige Bij verschenen Ai, Jamaica, Connie Francis of de onschuld van Amerika, De grote woede van M. en Buitenwacht.

Vier dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010, trok hij in ‘het Schrijvershuis’ in het hart van de stad. Zijn vier maanden durende verblijf in het huis inspireerde hem tot het schrijven van het boek. In 2013 sloot hij zijn periode als ‘writer-in-residence’ af in Almere, met de presentatie van zijn boek ‘Iets meer dan een seizoen’. 

In ‘Iets meer dan een seizoen’ kijkt hij terug op zijn vriendschap met de journalist en presentator Anil Ramdas. Iets meer dan een seizoen, 25 jaar... zo lang duurde de vriendschap tussen Stephan Sanders en Anil Ramdas. Ze betraden bijna tegelijk het openbare debat, ze waren beiden geëngageerd, en maakten samen het televisieprogramma Het Blauwe Licht. Maar ook in hun verschillen deden ze niet voor elkaar onder. Sanders is een Hollander van geboorte met een onbekende ‘donkere’ vader, Ramdas kwam in 1977 als Surinaamse Nederlander naar het ‘oude moederland’, om hier ineens een nieuwkomer te worden. Vanuit het huis in Almere waar Stephan Sanders gastschrijver was, kijkt hij terug op de verloren idealen en hun intens verlopen vriendschap.

Het boek is overal te koop.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening