Direct naar paginainhoud

Verloren en gevonden voorwerpen

Heb je iets verloren of gevonden? Op de site verlorenofgevonden.nl kun je zien of een voorwerp gevonden is of een verloren voorwerp registreren. Ook kun je tijdens openingstijden van het stadhuis navragen of een door jou verloren voorwerp gevonden is.

Op de site verlorenofgevonden.nl kun je een verloren voorwerp zoeken of een gevonden voorwerp registreren. Je kunt een gevonden voorwerp ook afgeven bij de gemeente. Is jouw verloren voorwerp gevonden en ligt het bij de gemeente? Dan kun je het ophalen bij het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14 036. Neem bij het afhalen van jouw eigendom wel het registratienummer en je legitimatiebewijs mee. 

Ligt het gevonden voorwerp bij de vinder, dan brengt de gemeente vinder en eigenaar in contact met elkaar. Wil je zelf eigenaar van een gevonden voorwerp worden, dan kan dit na het verstrijken van de bewaartermijn, als de oorspronkelijke eigenaar zich niet heeft gemeld.

Bewaartermijn

Waarde voorwerp minder dan 450 euro

  • Bewaartermijn bij de vinder: 1 jaar
  • Bewaartermijn bij de gemeente: 3 maanden (vinder kan geen eigenaar worden)

Waarde voorwerp 450 euro of meer

  • Bewaartermijn bij de vinder: 1 jaar
  • Bewaartermijn bij de gemeente: 1 jaar

Reisdocumenten en rijbewijzen

Paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen moeten ingeleverd worden bij de gemeente. Een vinder kan daar géén eigenaar van worden.

Sleutels

Gevonden sleutels die zijn afgegeven bij het stadhuis worden niet online geregistreerd, maar op het publicatiebord naast de hoofdingang van het stadhuis gehangen. Na 3 maanden worden ze vernietigd.

Leesbrillen en paraplu’s

Gevonden leesbrillen en paraplu’s die zijn afgegeven bij het stadhuis worden niet online geregistreerd, maar worden bewaard bij de balie Landdroststraat van het stadhuis. Hier kun je langsgaan om te kijken of jouw verloren leesbril of paraplu is ingeleverd.

Bankpassen/zorgpassen/OV-kaarten

Losse gevonden bankpassen, zorgpassen en persoonlijke OV-kaarten die zijn afgegeven bij het stadhuis worden opgestuurd naar de instanties die ze hebben uitgegeven. Zitten ze in een gevonden portemonnee, dan worden ze in die portemonnee bewaard en na de bewaartermijn vernietigd.

Fietsen

Wanneer een fiets in goede staat is en niet op slot staat, is het een gevonden voorwerp. Dan zijn er 3 mogelijkheden:

Illustratie Almere skyline
Jouw mening