Direct naar paginainhoud

Verloren en gevonden voorwerpen

Heeft u iets verloren of juist gevonden? Op de site verlorenofgevonden.nl kunt u zien of een voorwerp gevonden is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u het verloren voorwerp op deze site registreren. Ook kunt u tijdens openingstijden van het stadhuis navragen of het verloren voorwerp gevonden is.

Op de site verlorenofgevonden.nl kunt u ook een gevonden voorwerp registreren. Of u kunt het gevonden voorwerp afgeven bij de gemeente. Is uw verloren voorwerp gevonden en ligt het bij de gemeente? Dan kunt u het ophalen bij de gemeente. Maak hiervoor in verband met de coronamaatregelen een afspraak. Bel 14 036. Neem bij het afhalen van uw eigendom wel het registratienummer en uw legitimatiebewijs mee. 

Ligt het gevonden voorwerp bij de vinder, dan brengt de gemeente vinder en eigenaar in contact met elkaar. Mocht u eigenaar van een gevonden voorwerp willen worden, dan kan dit na het verstrijken van de bewaartermijn, als de oorspronkelijke eigenaar zich niet heeft gemeld. 

Meer informatie vindt u in het protocol Verloren en gevonden voorwerpen (pdf, 0,711 Mb).

Bewaartermijn

Waarde voorwerp minder dan 450 euro

  • Bewaartermijn bij de vinder: 1 jaar
  • Bewaartermijn bij de gemeente: 3 maanden (vinder kan geen eigenaar worden)

Waarde voorwerp 450 euro of meer

  • Bewaartermijn bij de vinder: 1 jaar
  • Bewaartermijn bij de gemeente: 1 jaar

Reisdocumenten en rijbewijzen

Paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen moeten ingeleverd worden bij de gemeente. Een vinder kan daar géén eigenaar van worden.

Sleutels

Gevonden sleutels die zijn afgegeven bij het stadhuis worden niet online geregistreerd, maar op het publicatiebord naast de hoofdingang van het stadhuis gehangen. Na 3 maanden worden ze vernietigd.

Leesbrillen en paraplu’s

Gevonden leesbrillen en paraplu’s die zijn afgegeven bij het stadhuis worden niet online geregistreerd, maar worden bewaard bij de balie Landdroststraat van het stadhuis. Hier kun je langsgaan om te kijken of jouw verloren leesbril of paraplu is ingeleverd.

Bankpassen/zorgpassen/OV-kaarten

Losse gevonden bankpassen, zorgpassen en persoonlijke OV-kaarten die zijn afgegeven bij het stadhuis worden opgestuurd naar de desbetreffende instanties. Zitten ze in een gevonden portemonnee, dan worden ze in de portemonnee bewaard en na de bewaartermijn vernietigd.

Fietsen

Wanneer een fiets in goede staat is en NIET op slot staat, is het een gevonden voorwerp en zijn er drie mogelijkheden:

  • Registreren op verlorenofgevonden.nl,
  • Melden bij de gemeente via info@almere.nl o.v.v. 'Gevonden voorwerp',
  • Afgeven bij het stadhuis (tijdens openingstijden).
Illustratie Almere skyline
Jouw mening