Direct naar paginainhoud

Dierwelzijnsorganisaties

Gemeente Almere werkt samen met allerlei dierwelzijnsorganisaties. We hebben een partnership met de volgende organisaties.

Dierenasiel Almere

Dierenasiel Almere vangt voor Almere verschillende zwerf- en afstandsdieren op, zoals honden, katten en verschillende knaagdieren. Daarnaast kunnen bewoners bij het dierenasiel terecht het adopteren van een dier.

Vogelhospitaal Naarden

Vogelhospitaal in Naarden ontfermt zich over wilde vogels die gewond of verzwakt worden gevonden in de regio, waaronder Almere. Na verzorging worden de vogels, als dat kan, weer vrij gelaten in de natuur

Egelopvang Huizen

De Egelopvang in Huizen vangt gewonde of verzwakte egels op. Deze worden veel door bewoners binnengebracht of komen via de dierenambulance uit verschillende steden uit de regio, zoals Almere, bij de opvang terecht. Nadat de egels herstelt zijn worden ze weer terug geplaatst in de natuur.

Vogel en zoogdierenopvang De Toevlucht Amsterdam

De Toevlucht is in Amsterdam en vangt allerlei soorten (wilde) dieren op. Vanuit Almere brengen we vooral gewonde, verzwakte of zieke zoogdieren, zoals hazen en vossen.  

Dierenambulance Midden-Nederland

De Dierenambulance is een belangrijke organisatie in onze stad. Als je verzwakte, gewonde wilde dieren of verdwaalde huisdieren vindt, bel dan de dierenambulance. Zij geven telefonisch advies en komen als het nodig is langs. Zij brengen het gevonden dier dan naar de juiste opvangorganisatie.

Stichting Aap

Stichting AAP is in Almere. Zij vangen exotische zoogdieren op die in beslag zijn genomen of door eigenaren vrijwillig zijn overgedragen. Vaak gebeurt dit als iemand ontdekt dat een exotisch dier ongeschikt is als huisdier. Stichting AAP vangt dieren op voor heel Nederland en zelfs voor andere Europese landen.

Stichting Stad & Stad

Stichting Stad en Natuur geeft voorlichting aan basisscholen en hebben educatieprojecten in de stad. Zij zijn succesvol in het koppelen van activiteiten die kinderen kennis over natuur, ecologie en dierenwelzijn bijbrengt. Ook het beheer van de kinderboerderijen in de stad hebben zij onder hun hoede.

Imkervereniging

De Imkervereniging beheert verschillende bijenkasten in Almere en geeft voorlichting als je vragen over of overlast hebt van bijen.

Stichting Vleermuizenopvang

De Vleermuizenopvang Flevoland vangt zieke, gewonde en verweesde vleermuizen op voor Almere. De vleermuizenopvang is een vrijwilligersorganisatie die sinds 2012 actief is. Naast opvang geven ze ook telefonisch voorlichting bij vragen over vleermuizen.

Schildpaddenopvang Marknesse

Stichting Schildpaddenopvang Nederland is 1 van de weinige schildpaddenopvangcentra in Nederland. Deze stichting is in Marknesse. Zij vangen voor Almere schildpadden op die een tijdelijke of permante opvang nodig hebben. Naast het opvangen van schilpadden geven zij ook voorlichting over de schildpad.

Almere Jungle Dierenpark

Almere Jungle is een dierenpark die naast dagbestedingsmogelijkheden wilde dieren verzorgt. Daarbij is Almere jungle een dierenpark die wilde dieren opvangt die worden afgestaan of bijvoorbeeld uit een benarde situatie zijn bevrijd.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening