Direct naar paginainhoud

Losloopgebieden honden

Op de losloopgebiedenkaart staan alle plekken in Almere waar honden in vrijheid kunnen rennen, spelen en snuffelen. Hier hoeven honden dus niet aangelijnd te zijn. Het is belangrijk dat jouw honden wel onder appèl staat. Dat betekent dat je hond gehoorzaamt wanneer jij de hond terugfluit.

Waarom onder appèl?

Losloopgebieden worden niet alleen gebruikt door hondeneigenaren. Veel losloopgebieden worden bijvoorbeeld doorkruist door fietspaden. En losloopgebieden zijn vaak ook gebieden waar mensen zonder hond recreëren. Het is belangrijk dat mensen rekening met elkaar houden. Wanneer een hond niet onder appèl is vinden we dat niet verantwoord.

Ideeën voor losloopgebieden en verbodsgebieden

Je mag eigen ideeën aan ons doorgeven voor losloopgebieden of verbodsgebieden. Hiervoor moet genoeg steun zijn van buurtbewoners. Ieder jaar gaan we na welke voorstellen er zijn binnengekomen en wat dit betekent voor de hondenkaart. Als het nodig is, passen we de hondenkaart aan. Die wijzigingen vind je vervolgens in deze kaart en in de losloopgebiedenkaart. Gewenste wijzigingen kun je mailen naar info@almere.nl. Geef in de titel duidelijk aan dat het gaat om een voorstel tot aanpassing van de hondenkaart.

De losloopgebiedenkaart

Inzoomen kan met de + en – knoppen, voor meer details. Je kunt ook jouw straatnaam bovenaan de kaart intypen. Voor alle overige gebieden geldt de aanlijnplicht.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening