Volwassenenonderwijs

Ben je ouder dan 18 en wil je (weer) naar school? Wil je beter Nederlands leren of denk je aan een cursus of opleiding? In Almere zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. 

Als volwassene kun je alsnog een vmbo-, havo- of vwo-diploma halen. Of deelcertificaten voor deze opleidingen. Je kunt daarvoor terecht bij het volwassenenonderwijs van ROC van Amsterdam/ROC van Flevoland

Vervolgopleidingen en cursussen

Wil je nog doorleren? Dan heeft Almere een ruim aanbod aan opleidingen en cursussen. Veel mbo's, hogescholen, de Volksuniversiteit en De Schoor bieden verschillende (deeltijd-)opleidingen en cursussen aan. 

Bij het Leerwerkloket Flevoland kun je terecht voor informatie over opleidingen om sterk te staan in je werk of om werk te vinden. Kijk op flevoland.leerwerkloket.nl. De adviseurs van het Leerwerkloket kunnen je ook adviseren over de manier waarop je je opleiding kunt betalen. Soms zijn er subsidies voor.

Het Centrum voor Praktijkleren Almere is bedoeld voor wie liever leert door te doen dan uit een boek. Kijk eens op www.cpa-almere.nl

Daarnaast kun je natuurlijk zelf kiezen uit een groot aanbod van particuliere aanbieders, online of in de klas.