Direct naar paginainhoud

Huidige ontwikkelingen Stichtsekant

De ontwikkeling van Stichtsekant is opgedeeld in 4 fasen. Fase 1 en 2 zijn volop in ontwikkeling. Aan fase 3 en 4 wordt begonnen.

Ontwikkeling fase 1 en 2

Bedrijven die de Metropool Regio Amsterdam willen bedienen, kiezen steeds vaker voor Stichtsekant. PostNL opende in 2019 een pakketsorteercentrum voor de regio. Lidl bouwde een distributiecentrum dat mei 2022 in gebruik is genomen. Er is nieuw personeel aangetrokken. Steeds meer winkels in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland worden vanuit Almere beleverd. Ook Aalberts Hydronic Flow Control opende begin 2021 haar nieuwe kantoor, productie- en logistieke centrum in Almere. Verder is het Almeerse bedrijf Cascade Europe (voorzet apparatuur voor heftrucks) deze zomer van bedrijventerrein De Vaart in Almere verhuisd naar een nieuw pand aan Fort Ruigenhoek. Aan de andere kant van de straat is het bedrijf Reymerink uit ’s-Gravenland met de bouw begonnen. Reymerink is een groothandel in reinigingsmiddelen. Daar vlak naast is van De Klok Dranken uit Deventer inmiddels de buitenzijde van het nieuwe dranken distributiecentrum grotendeels gereed. Ook aan de Fort Ruigenhoek is Bouwbedrijf Kroonboer gestart met zes bedrijfsruimten van 500m2, deels voor eigen gebruik en voor enkele bedrijven uit ’t Gooi. Er is dus volop activiteit in het gedeelte waar J-Club, Aalberts Hydronic Flow Control en All-Bakers al gevestigd zijn.

Als eerste bedrijf in fase 2 vestigde LIS Logistics zich, snel opgevolgd door Lidl. Momenteel zijn bijna alle beschikbare kavels gereserveerd. Op korte termijn verwacht Panattoni te starten met het bouwen van een distributiecenter. In september 2022 is Hunkemöller gestart met de bouw van  haar nieuwe distributiecentrum dat vanuit Hilversum naar Almere verplaatst wordt, op een prominente locatie langs de A27. Hunkemöller opent de nieuwe locatie eind 2023.

Ontwikkeling fase 3 en 4

De internetverkoop stijgt snel. Stichtsekant heeft een gunstige ligging in de Metropool Regio Amsterdam. Omdat deze regio ruim 2,5 miljoen consumenten heeft is het een aantrekkelijke vestigingsplaats voor e-fulfilment bedrijven. E-fulfilment bedrijven zorgen voor de afhandeling van de orders die webshops binnenkrijgen, van ontvangst van goederen tot verzending. In fase 3 en 4 van Stichtsekant is plek voor verschillende e-fullfilment bedrijven. Daarnaast vestigen zich ook andere distributiebedrijven. Voor een aantal kavels zijn we in gesprek met enkele kandidaten.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening