Direct naar paginainhoud
menu

Kent u iemand die een Bonifatiusspeld verdient? De Bonifatiusspeld is de hoogste Almeerse onderscheiding. Zij wordt sinds 1983 éénmaal per jaar uitgereikt aan een persoon, al dan niet woonachtig in Almere, of aan een in Almere werkzame organisatie, die zich in de ogen van het college van burgemeester en wethouders van Almere op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Almeerse samenleving. De Bonifatiusspeld is een ontwerp uit 1978 van de Amsterdamse edelsmid Paul Derrez. De zilveren speld beeldt Bonifatius uit als bisschop met een in goud uitgevoerd evangelieboek boven zijn hoofd. Volgens de overlevering trachtte hij met dit boek de zwaardstoten van de heidense Friezen af te weren.

De uitreiking van de Bonifatiusspeld vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie voor inwoners van Almere, en wordt overhandigd door de burgemeester

Hoe moet u iemand voordragen voor een Bonifatiusspeld?

Een voorstel kan zowel door de gemeente, als door inwoner(s), instellingen, organisaties en bedrijven (binnen of buiten Almere) worden gedaan.
De goed gemotiveerde voordrachten dienen voor 15 november digitaal ingediend te worden bij de afdeling Kabinet/representatie via het emailadres externebetrekkingenverberg dit@almere.nl.

Wat vindt u van onze website?