Europakwartier Oost

Nieuwbouwproject New Brooklyn in Europakwartier Oost

In Europakwartier Oost  wordt een stedelijke en bijzonder onderscheidende wijk ontwikkeld. Stedelijk in dichtheid en gevarieerd in woningen en samenstelling van bewoners. Hier komen circa 1.480 woningen (70% eengezinswoningen, 30% appartementen/hoogbouw) in een mix van koop, huur en zelfbouw. De eerste fase van het plan is in aanbouw, de eerste bewoners hebben de sleutel van hun woning gekregen.

Stadswijk New Brooklyn - 1e fase

Samen met de partners waaronder De Alliantie voor alle sociale huurwoningen, Heijmans voor een deel van de koopwoningen en een belegger ontwikkelt de gemeente Almere de eerste fase van deze nieuwe stadswijk New Brooklyn. Hier wordt gebouwd aan karakteristieke bakstenen huizen met erkers, souterrains en trappetjes in stoere, stijlvolle en industriële architectuur. New Brooklyn is een stadswijk geïnspireerd op Amerikaanse steden als Boston, Philadelphia en New York.

De wijk is groen en kindvriendelijk van opzet. Het hart van de wijk voor gevormd door de Meent. Een plek waar wijk bewoners elkaar ontmoeten. Met grote grasvelden en diverse grote bomen. Deze groene ruimte verbindt de wijk met de omliggende wijken en functies zoals de Europalaan en het station Almere Poort. Voetgangers- en fietsverkeer krijgen veel ruimte met brede trottoirs met bomen, verschillende doorgaande fietspaden. Een gezonde leefomgeving wordt gestimuleerd door straten met één-richtingsverkeer en éénzijdig langsparkeren.

Interesse in een sociale huurwoning?

Die worden later aangeboden via Woningnet. Om te kunnen reageren op sociale huurwoningen, moet je daar ingeschreven staan als woningzoekende. Wanneer de woningen te huur worden aangeboden, vermeldt de Alliantie dat op de-alliantie.nl en via een vooraankondiging op Woningnet.

Wil je niks missen over het toekomstig aanbod zelfbouwkavels in New Brooklyn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van IkbouwmijnhuisinAlmere.

Kies je liever voor Mede-Opdrachtgeverschap?

Kies je liever uit een concept en ontwerpt je samen jouw woning? Dan is het bouwconcept NXT Urban misschien iets voor jou. Ga naar NXT Urban voor meer informatie.