Direct naar paginainhoud

Hulp bij energie besparen

Er zijn in Almere een aantal projecten waarmee we gratis hulp geven om energie te besparen. Dat scheelt in de energiekosten.

Energiehulp aan Huis

Bij het project ‘Energiehulp aan Huis’ gaan energiefixers van het Regionaal Energieloket bij mensen thuis langs. Een energiefixer weet veel over energie besparen en helpt inwoners hiermee.

De energiefixers bezoeken geselecteerde adressen in de volgende wijken: Stedenwijk, Staatsliedenwijk, De Hoven, De Werven, Centrum Almere Haven, Bouwmeesterbuurt en Molenbuurt. We richten ons op twee specifieke doelgroepen:

  • Bewoners in deze wijken die de energietoeslag 2022 hebben ontvangen, ontvangen eerst een brief, gevolgd door een bezoek van een energiefixer.
  • In dezelfde wijken krijgen postcodegebieden met een grote kans op energiearmoede een folder en worden daarna bezocht door een energiefixer.

Meer informatie over dit project vind je op de pagina Energiehulp aan Huis.

FIXbrigade

De ‘FIXbrigade’ is een team van klussers dat ook bij inwoners thuis langs gaat en kleine energiebesparende klussen in huis uitvoert, zoals radiatorfolie aanbrengen of een waterbesparende douchekop installeren. Zo kunnen de inwoners energie besparen.

De FIXbrigade gaat aan de slag in De Marken, De Meenten, De Gouwen, Bloemenbuurt, Landgoederenbuurt en Noorderplassen-Oost. We richten ons op bewoners die de energietoeslag hebben ontvangen en wonen in een huis met energielabel C, D, E, F of G.

Meer informatie over dit project vind je op de pagina FIXbrigade.

Gratis energiegesprek of warmtescan

Energieambassadeurs van Almeerminder geven tips over energie besparen en het huis verduurzamen. Almeerminder is een organisatie met vrijwilligers die zich inzet voor een energieneutraal Almere.

Energiegesprek

De energieambassadeurs in Almere houden gratis energiegesprekken, waarbij ze tips geven om energie te besparen in huis. Je kunt zelf een afspraak maken voor een gesprek. Het maakt niet uit of je een huurhuis of een koophuis hebt. Maak een afspraak op Almeerminder.nl.

Warmtescan

In de winterperiode (tussen 1 december en 1 maart) doen de energieambassadeurs gratis warmtescans. Bij een warmtescan kijken ze waar er warmte weglekt uit de woning, door de temperatuur te meten in de woning, op de muren en op de ramen.

De energieambassadeur vertelt waar je iets kan verbeteren in je huis, bijvoorbeeld door dubbel glas of isolatie te vervangen of te plaatsen. Een warmtescan kan alleen als de buitentemperatuur lager is dan 8 graden. Vanaf het najaar kun je je aanmelden voor een scan. De scans zijn erg populair dus houd de website goed in de gaten.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening