Direct naar paginainhoud
menu

Inwoners die een uitkering ontvangen kunnen maximaal 4 weken per jaar op vakantie gaan. Dat kan in Nederland of het buitenland. Aan uw uitkering verandert dan niets. Meld dit wel uiterlijk 5 dagen voor vertrek.

Online vakantiemelding doen (DigiD nodig)

Melding doen

U doet een melding:

  • als u naar het buitenland gaat
  • als u tijdelijk op een ander adres verblijft 
  • als u buiten de gemeente verblijft

Wilt of kunt u niet online een melding doen?

Het formulier Vakantiemelding vindt u in de envelop die u van Werk & Inkomen bij uw aanvraag heeft ontvangen. Heeft u deze niet meer, dan kunt u het formulier melden vakantie downloaden of ophalen bij de balie van het Sociaal Domein op het stadhuis. U kunt dit formulier invullen en uploaden via het uploadformulier. U kunt het formulier daarna in de brievenbus van het stadhuis doen. 

Bewijsstukken doorgeven

Geef al uw bewijsstukken in 1 keer door. U dient te wachten op nadrukkelijke toestemming/bevestiging nadat u deze vakantiemelding heeft gedaan. Dus niet melden en direct vertrekken!

Uploadformulier (bewijsstukken Werk & Inkomen)

Vergeten?

Bent u vergeten uw vakantie te melden bij Werk & Inkomen, neem dan zo snel mogelijk contact op via telefoonnummer 14 036. Als u uw vakantie niet uiterlijk 5 werkdagen voor vertrek meldt, dan kan Werk & Inkomen u niet tijdig inlichten over de gevolgen voor uw uitkering, als u te lang naar het buitenland gaat. Ook kunt u belangrijke afspraken met Werk & Inkomen missen.

Wat vindt u van onze website?