Direct naar paginainhoud
menu

Wilt u weten wanneer uw afval wordt opgehaald? Bekijk de dagen én het soort afval op de website of in de Almere Afval App. Hier leest u ook alles over het scheiden, ophalen en aanbieden van afval in uw buurt.

Afvalkalender

De Afvalkalender is via onderstaande button te downloaden. Om een kalender voor uw huisadres te krijgen, voert u uw postcode en huisnummer in. Vervolgens ziet u de eerstvolgende data waarop de afvalbakken geleegd worden. 

Naar de Afvalkalender

U kunt ook via deze site een afvalkalender voor het hele jaar downloaden en printen. Wilt u de kalender op papier maar heeft u geen printer? We helpen u graag! Neem contact met ons op via 14 036 of via het contactformulier. Wij sturen u de afvalkalender voor uw adres dan toe.

Almere Afval app

De Almere Afval app is voor de inwoners van de gemeente Almere. U voert eenmalig uw postcode en huisnummer in. De app haalt vervolgens de voor u relevante gegevens op en geeft deze weer. In de app vindt u op welke dagen welke bak aan de weg gezet moet worden. Ook kunt u een herinnering instellen. En vraagt u zich af welke afvalsoort in welke bak moet? Daar geeft deze app ook antwoord op. 

In deze app vindt u: 

  • Actuele inzameldagen
  • Een herinneringsfunctie zodat u nooit meer te laat bent met het aanbieden van uw bak
  • Hulp waar welk afval in moet
  • Locaties van ondergrondse containers voor GFT-afval, glas, oud papier en karton, restafval en plastic verpakkingen, blik en drinkpakken-afval (PMD-afval) 
  • Tips en berichten over afval van de gemeente Almere

Almere Afval App downloaden

Wilt u de Almere Afval app op uw telefoon? Scan de bovenstaande QR-codes die bij uw telefoon hoort. Of ga naar de Playstore voor Android telefoons of de App store van IPhone.

Privacy: persoonlijke gegevens en locatie Almere Afval App

Uw gegevens worden op basis van uw toestemming alleen gebruikt voor de app. De app weet via de gps-functie op uw telefoon uw locatie. Daardoor kan de app voor u dichtstbijzijnde containerlocaties vinden. Dit gebeurt lokaal op uw telefoon, de gemeente kan niet zien waar u bent. De gemeente kan in geen geval privégegevens van uw telefoon inzien, verzamelen, veranderen of verwijderen. Dit is technisch uitgesloten. Ook kan de app geen gegevens naar derden sturen. Lees verder:

Privacyverklaring Afvalkalender

De gemeente Almere is de verantwoordelijke voor het verwerken van persoonsgegevens in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens. De gemeente Almere hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy bij het verwerken van persoonsgegevens rondom het gebruik van de website. Meer informatie over privacy Afvalkalender vindt u bij Privacystatement

Wat vindt u van onze website?