Wil je weten wanneer jouw afval wordt opgehaald? Bekijk de dagen én het soort afval op de website of in de Almere Afval-app. Hier lees je ook alles over het scheiden, ophalen en aanbieden van afval in jouw buurt.

Afvalkalender

De Afvalkalender is via onderstaande button te downloaden. Om een kalender voor jouw huisadres te krijgen, voer je jouw postcode en huisnummer in. Vervolgens zie je de eerstvolgende data waarop de afvalbakken geleegd worden. 

Naar de Afvalkalender

Je kunt ook via deze site een afvalkalender voor het hele jaar downloaden en printen. Wil je de kalender op papier maar heb je geen printer? We helpen je graag! Neem contact met ons op via 14 036 of via het contactformulier. Wij sturen je de afvalkalender voor jouw adres dan toe.

Almere Afval-app

De Almere Afval-app is voor de inwoners van de gemeente Almere. Je voert eenmalig jouw postcode en huisnummer in. De app haalt vervolgens de voor jou relevante gegevens op en geeft deze weer. In de app vind je op welke dagen welke bak aan de weg gezet moet worden. Ook kun je een herinnering instellen. En vraag jij je af welke afvalsoort in welke bak moet? Daar geeft deze app ook antwoord op. 

In deze app vind je: 

  • Actuele inzameldagen
  • Een herinneringsfunctie zodat je nooit meer te laat bent met het aanbieden van jouw bak
  • Hulp waar welk afval in moet
  • Locaties van ondergrondse containers voor gft-afval, glas, oud papier en karton, restafval en plastic verpakkingen, blik en drinkpakken-afval (pmd-afval) 
  • Tips en berichten over afval van de gemeente Almere

Almere Afval-app downloaden

Wil je de Almere Afval app op jouw telefoon? Scan de bovenstaande QR-codes die bij jouw telefoon hoort. Of ga naar de Google Play Store (voor Android-telefoons) of de App Store van Apple.

Privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden

De gemeente Almere hecht veel waarde aan de bescherming van jouw privacy bij het verwerken van persoonsgegevens rondom het gebruik van de website. In de privacyverklaring lees je meer informatie over hoe wij met jouw gegevens omgaan als je de Afvalkalender gebruikt. Gebruik je de Almere Afval-app? Jouw gegevens worden op basis van jouw toestemming alleen gebruikt voor de app. De app weet via de gps-functie op je telefoon jouw locatie. Daardoor kan de app voor jou de dichtstbijzijnde containerlocaties vinden. Dit gebeurt lokaal op jouw telefoon, de gemeente kan niet zien waar je bent. De gemeente kan in geen geval privégegevens van je telefoon inzien, verzamelen, veranderen of verwijderen. Dit is technisch uitgesloten. Ook kan de app geen gegevens naar derden sturen. Lees voor meer informatie de privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden van de Almere Afval-app.