Skip to content

Schoon Almere

Samen houden we Almere schoon

De gemeente Almere zet zich in voor een schone stad. Zo maken we alle straten, pleinen, grasvelden en plantsoenen schoon en legen we de prullenbakken. 

Meld zwerfvuil of afvaldumping

Zwerfvuil en afvaldumping maakt een straat, een groenstrook of een plein rommelig, vies en onverzorgd. Ziet u zwerfvuil of afvaldumping? Meld het bij de gemeente

Melding Openbare ruimte

Doet u ook mee uw buurt schoon te houden?

De gemeente streeft ernaar Almere een prettige woonomgeving te laten zijn. Daar zetten wij ons voor in, maar u kunt ook meehelpen. Vele handen maken immers licht werk. Zo dragen de gemeente en de buurtbewoners gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de buitenruimte. Helpt u mee met het schoonmaken en schoonhouden van de buurt, dan zorgt de gemeente gratis voor zwerfvuilgrijpers en vuilniszakken.

Bent u benieuwd of er in uw buurt  meer mensen zijn die hun eigen buurt schoonhouden? Kijk dan op mensenmakendestad.almere.nl

Meld u aan en word Supporter van Schoon

Meld u vandaag nog aan via telefoonnummer 14 036 of via het contactformulier onder vermelding van Schoon Almere (Stadsreiniging).

Zwerfvuil inleveren

Bij één of meerdere volle zakken kunt u als Supporter van Schoon bellen met Stadsreiniging en worden de witte vuilniszakken gratis opgehaald. Het telefoonnummer is: 14 036.

Materiaal lenen

Bent u van plan om in uw buurt zwerfvuil op te ruimen? Dan kunt u materialen lenen zoals grijpers, handschoenen, vuilniszakken en ringen om de vuilniszak aan te hangen. U kunt deze materialen aanvragen via onderstaand aanvraagformulier. 

Een toezichthouder van Stadsreiniging neemt daarna contact met u op over de aanvraag.

#AlmereSchoon Week & World Clean Up Day 2020

Maandag 14 tot en met zaterdag 19 september 2020 organiseert de gemeente Almere samen met Stad en Natuur de AlmereSchoonWeek. Op zaterdag 19 september is het World Clean Up Day, dan sluiten we de AlmereSchoonWeek af met allerlei opschoonacties in de Almere. Doet u ook mee? Lees meer over #AlmereSchoon. Binnenkort kunt u daar de acties vinden die in uw stadsdeel worden georganiseerd. Wilt u zelf een opschoonactie aanmelden? Mail dan naar schoonsupporters@almere.nl. Almere is schoon nog mooier!

Aanvraagformulier materialen voor opruimen zwerfvuil

materialenzwerfvuil

Uw gegevens
Welke materialen heeft u nodig?
Verzenden
Wat vindt u van onze website?