Direct naar paginainhoud

Skills Garden Laterna Magikapark

In 2024 richten we de sport- en speelplek in het Laterna Magikapark opnieuw in. We willen hier een Skills Garden aanleggen. Dit is een sport- en speelplek, gericht op verschillende manieren van bewegen.

Het Laterna Magikapark is een park tussen de Veluwedreef en de Filmwijk. Het park wordt aan de zuidwestkant begrensd door de Simon van Collemstraat en de Lubitschstraat. De sport- en speelplek in het park ligt ten noorden van tennispark Joymere en ten zuiden van de organisaties aan Buñuellaan 1 tot en met 7. Klik op de kaart voor een grotere weergave.

Wat is een Skills Garden?

Dit is een sport- en speelplek waar bewegen en ontmoeten centraal staan. Gebruikers kunnen rekenen op veel verschillende beweegvormen. Deze plek is geschikt voor veel doelgroepen. Het doel is om de Skills Garden zo toegankelijk mogelijk te maken. Een voorbeeld vind je in Almere Haven. Hier werd in 2019 de eerste openbare Skills Garden van Nederland aangelegd.

Omdat we zien dat de Skills Garden daar goed gebruikt wordt en positieve effecten heeft op de gebruikers en buurt willen we deze op meer plekken in de stad aanleggen. Naast de positieve effecten op het gebied van sport en spelen, zien we dit ook bij toezicht en veiligheid op deze locatie. Zo komen er activiteiten van buurtsportcoaches en biedt het mogelijkheden voor andere professionals. Deze aanwezigheid van professionals zorgt voor meer toezicht rondom de sport- en speelplek.

Hoe ziet een Skills Garden eruit?

Hier zie je twee voorbeelden van een Skills Garden. De sport- en speelplekken zijn mooi vormgegeven en er is veel te doen.

Onze planning

De gemeenteraad besluit over de locatie, hierna maken we een eerste ontwerp. We hopen de Skills Garden te kunnen openen in of na de zomer van 2024.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening