Direct naar paginainhoud

Kop Zuid

Kop Zuid ligt vlakbij Marina Muiderzand en het Almeerderstrand en vormt het centrum van Duin. In Kop Zuid wordt sinds 2014 gebouwd. In het duinlandschap wordt een mix van woningen, kantoren, maatschappelijk en commercieel vastgoed gerealiseerd door Amvest. 

In Kop Zuid worden ook 6 kavels door de gemeente uitgegeven. Het gaat hier om de woongebouwen SUV en een school met kinderdagverblijf en een woontoren van de Alliantie.

Woongebouwen SUV

De nieuwste ontwikkeling van Kop Zuid komt op kavels SUV. Deze ontwikkeling zal integraal aansluiten op de al gerealiseerde en ontwikkelde plannen van Duin. Meer informatie volgt als de plannen verder worden uitgewerkt.

Kavel PQR

Op kavel PQR is een school met kinderdagverblijf en een woontoren van de Alliantie ontwikkeld. Woontoren ‘Rio de Janeiro’ is eind 2022 opgeleverd.

De Duinvlinder

Op kavel PQR is ook de 16-klassige basisschool “De Duinvlinder” met een kinderdagverblijf en een gymzaal gebouwd. Het kinderdagverblijf is inmiddels geopend. De verwachting is dat de school in de loop van 2024 open gaat. 

Kijk voor meer informatie op kindercentrumalmere.nl.

DUINhal

De DUINhal is een ontwikkeling van Amvest. De DUINhal is het commerciële hart van Duin met onder andere een PLUS supermarkt, een grote outdoorwinkel Van den Berg Surf & Snow en diverse horeca geopend. De DUINhal is medio 2022 feestelijk geopend. Kijk voor actuele informatie op duin.nl.

Csmart

In Kop Zuid bevindt zich aan de Zeeduinweg een groot trainingscentrum voor personeel van cruiseschepen. Zij kunnen hier terecht op ruim vijftig simulatoren van Arison Centrum voor Maritieme Simulator Training.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening