Direct naar paginainhoud

Duin

Aan de kust van Almere Poort ontwikkelen we Duin. De gemeente Almere en ontwikkelaar Amvest zijn een bijzondere samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van dit revolutionaire woon-, werk en recreatiegebied aan het IJmeer.

Er worden woningen ontwikkeld met een levendig centrum. Duin omvat echte duinen tot wel 10 meter hoog, afgewisseld door bos, kreken en een Duinvallei.

Duin omvat straks ongeveer 3.000 woningen midden in een landschap van duinen, strand en bos. Je kunt er fietsen, wandelen, genieten van de frisse lucht en het uitzicht. De jachthaven, direct aan open zeilwater gelegen, is een populaire uitvalsbasis voor zeilers. In Kop Zuid, het centrum van de kuststrook, komen appartementen met een heerlijk balkon of terras met uitzicht dat nooit verveelt. In het bos en in de duinen vind je huizen met een tuin of een terras, direct grenzend aan het landschap.

Werken aan het water

Duin biedt in de toekomst ook veel mogelijkheden voor de zakelijke markt. Er komen kantoren en er is ruimte voor detailhandel en horecavoorzieningen. Zaken doen in Duin betekent zicht op het water, vergaderen aan het strand en geïnspireerd worden door de bijzondere plek. Je kunt er een boot huren met relaties en lunchen in een goed visrestaurant. Met de toegankelijkheid zit het goed. Almere is vlakbij, maar ook Amsterdam is binnen twintig minuten bereikbaar met de auto, trein en ferry.

Altijd wat te doen

Het plan bestaat naast wonen en werken ook uit culturele, recreatieve- en maatschappelijke voorzieningen. In het centrum van Duin vind je straks een mix van winkels, goede restaurants en terrassen. Je loopt er zo de jachthaven in, met bijzondere schepen en maritieme winkels. Het strand leent zich uitstekend om lekker uit te waaien of een van de evenementen te bezoeken. Badgasten kunnen zwemmen, een kano huren, of een ijsje halen. De horecagelegenheden zijn de perfecte plek om vrienden te ontmoeten en te genieten van de zon.

En je kunt er ook terecht voor cultuur en natuur. Zoals bij StrandLAB Almere, het buitenlaboratorium voor kunst en cultuur. Op deze ontmoetingsplek van water, ruimte en avontuur maken kunstenaars en creatieve ondernemers het gebied voor iedereen aantrekkelijk en toegankelijk. Samen met de activiteiten in andere stadsdelen versterkt StrandLAB de stad Almere als aantrekkelijke woon- en werkplaats.

Of breng een bezoekje aan spektakeltheater Vis à Vis. Dit landelijk bekende theater brengt elk seizoen een nieuwe spannende productie in het buitentheater. Of bezoek een van de evenementen, zoals festival Zand.

Stichting Stad & Natuur heeft ook een voet aan de grond op het Almeerderstrand. Stad & Natuur Almere verzorgt al meer dan 15 jaar natuur- en milieueducatie projecten voor het Almeerse onderwijs. Stad & Natuur laat Almeerders de natuur in en rond de stad beleven op een directe en toegankelijke manier. In 2022 is een onderzoekstraject begonnen om voor Stad & Natuur een voorziening op het Almeerderstrand te realiseren.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening