Openbaar Vervoer

Bus

Buslijnen in Almere: Allgo

Alle informatie over de lijnnummers, de busroutes, de reisproducten & verkooppunten en de haltetijden vind je op de website allGobus.nl

Regiovervoer tussen Almere en Amsterdam: R-net

Tussen Almere en Amsterdam kun je gebruikmaken van de R-net bussen. R-net is het resultaat van samenwerking tussen vervoerders en opdrachtgevers in de Randstad. De R-net bussen hebben een hoge frequentie en een betrouwbare dienstregeling, onder meer omdat ze over een eigen busbaan langs de file kunnen rijden.

Trein

In Almere zijn zes NS-stations: Almere Poort, Almere Muziekwijk, Almere Centrum, Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders. Station Almere Centrum en Almere Buiten hebben de status van intercitystation. Vanuit Almere zijn er rechtstreekse treinverbindingen met onder meer Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Lelystad, Zwolle, Groningen en Leeuwarden. Per richting rijden er 4 tot 6 sprinters en 4 tot 6 intercity's per uur.

OV SAAL

In Almere wordt de komende jaren gewerkt aan capaciteitsuitbreiding van het spoor. Dit project heet OV SAAL (Schiphol, Amsterdam, Almere, Lelystad). Doel is om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden om zo het groeiende aantal reizigers te kunnen vervoeren. Voor meer informatie zie de website van Prorail.

Tarieven 2020

De reizigerstarieven 2020 zijn op 19 november 2019 vastgesteld door het college van B&W en worden per 1 januari 2020 door Keolis gehanteerd (tenzij anders vermeld). Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor de tarieven (pdf, 0,076 Mb).

 

Vervoerplan 2018 - 2027