Direct naar paginainhoud

Wonen

Wil je op jezelf wonen als je 18 wordt of ga je op jezelf wonen als je gaat studeren? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Schrijf je in voor Woningnet

Ook als je nu nog niet op jezelf wilt wonen, is het handig om je meteen in te schrijven bij Woningnet. Er is namelijk een wachtlijst van bijna 10 jaar. Hoe eerder hoe beter dus.

Huurtoeslag 

Woon je zelfstandig? Kijk dan of je recht hebt op huurtoeslag.

Dakloos of hulp nodig bij wonen?

In De Huiskamer van Kwintes op Schoutstraat 41-43 kan iedereen terecht voor hulp, advies, gezelligheid, warm eten, leren en werken. Het is voor jong en oud die wel wat hulp kan gebruiken. Je kunt er ontspannen, er zijn computers, er is een televisie en een spelcomputer. De activiteiten zijn gratis. Er zijn begeleiders en er is hulp bij school, werk of andere dingen waar je tegenaan loopt of even geen raad mee weet. Kijk eens op dakloos in Almere.

Daarnaast biedt ook het Leger des heils opvang en hulp.

Begeleid wonen

Soms lukt het (nog) niet om zelfstandig te wonen. Beschermd wonen kan dan een oplossing zijn.

Doorstartregeling

Als je vanuit een 24-uurszorginstelling naar een zelfstandige woning verhuist, kan jouw begeleider of hulpverlener je aanmelden voor de doorstartregeling. Je krijgt dan hulp of begeleiding aan huis. Als de deze regeling geen oplossing biedt, kan jouw begeleider of hulpverlener je aanmelden voor de pilot woningtoewijzing

 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening