Direct naar paginainhoud

Openingstijden horecabedrijven

In Almere mogen alle horecabedrijven buiten de stadscentra van maandag tot en met zondag tussen 06.00 en 24.00 uur geopend zijn.

Aanvragen incidentele/structurele openingstijden

Wil je jouw horecabedrijf een keer langer open houden, bijvoorbeeld voor het houden van een feest dan vraag je hiervoor een incidentele ontheffing aan. Wil je je horecabedrijf structureel langer open houden, dan vraag je hiervoor een structurele ontheffing aan.

Uitzondering centra

Binnen de aangewezen gebieden in de drie grotere centra hebben de horecaondernemers de vrijheid om hun eigen openingstijden te hanteren. De horecabedrijven die gelegen zijn in de centra van Almere Stad, Almere Buiten en Almere Haven mogen 24.00 uur per dag geopend zijn. Het gaat hier nadrukkelijk om centrumgebieden waar sprake is van een concentratie van horecagelegenheden. 
Let op! De hierboven genoemde openingstijden van 24.00 uur zijn niet van toepassing op de bijbehorende terrasvergunningen.

Aanvraagformulieren

Het aanvraagformulier kan je opvragen door een e-mail te sturen naar drankenhoreca@almere.nl en hierin duidelijk aangeven welk formulier je wenst te ontvangen. De volgende formulieren kan je opvragen: Ontheffing openingstijden incidenteel  of ontheffing openingstijden structureel

Afhandelingstermijn aanvraag

Een aanvraag wordt binnen 8 weken afgehandeld.

Kosten

Aan het aanvragen van deze vergunning zijn kosten verbonden. Voor de bedragen verwijzen wij je naar de legesverordening Almere.

Verzenden

Controleer of je het aanvraagformulier volledig hebt ingevuld, ondertekend en of de gevraagde bijlagen zijn bijgevoegd. Mail alle gegevens naar info@almere.nl of stuur het per post naar het volgende adres:

Gemeente Almere
Afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving
Postbus 200
1300 AE Almere

Illustratie Almere skyline
Jouw mening