Direct naar paginainhoud

Openingstijden horecabedrijven

In Almere mogen alle horecabedrijven buiten de stadscentra van maandag tot en met zondag de hele dag open zijn (tussen 06.00 en 24.00 uur). Als je buiten deze tijd open wilt zijn, vraag je een ontheffing aan.

Aanvragen incidentele/structurele ontheffing

  • Wil je jouw horecabedrijf een keer langer open houden, bijvoorbeeld voor het houden van een feest, dan vraag je hiervoor een incidentele ontheffing aan.
  • Wil je jouw horecabedrijf regelmatig langer open houden, dan vraag je hiervoor een structurele ontheffing aan.

Uitzondering centra

In bepaalde gebieden in de 3 grotere centra hebben de horecaondernemers de vrijheid om hun eigen openingstijden te kiezen. De horecabedrijven in de centra van Almere Stad, Almere Buiten en Almere Haven mogen 24 uur per dag geopend zijn. Er zijn daar veel horecagelegenheden bij elkaar. De genoemde openingstijden van 24 uur zijn niet van toepassing op de bijbehorende terrasvergunningen.

Aanvraagformulieren

Het aanvraagformulier kan je opvragen door een e-mail te sturen naar drankenhoreca@almere.nl en hierin duidelijk aangeven welk formulier je wil ontvangen. De volgende formulieren kan je opvragen: Ontheffing openingstijden incidenteel of ontheffing openingstijden structureel.

Afhandelingstermijn aanvraag

Een aanvraag wordt binnen 8 weken afgehandeld.

Kosten

Het aanvragen van deze vergunning kost geld. Kijk voor meer informatie op de pagina leges betalen.

Aanvraagformulier opsturen

Controleer of je het aanvraagformulier helemaal hebt ingevuld, ondertekend en of de mogelijk gevraagde bijlagen zijn toegevoegd. Mail alle gegevens naar info@almere.nl of stuur het met de post naar:

Gemeente Almere
Afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving
Postbus 200
1300 AE Almere

Illustratie Almere skyline
Jouw mening