Terrasvergunning

Wanneer je drank wilt verstrekken op een terras dat bij jouw horecabedrijf hoort, dan heb je daarvoor een terrasvergunning nodig. Om deze vergunning te kunnen krijgen/aanvragen moet je ook een drank- en horecavergunning of een vergunning alcoholvrij bedrijf hebben. Het maakt niet uit of het terras op eigen terrein of op openbare (gemeente-) grond is, in beide gevallen heb je deze vergunning nodig.

Wanneer je het terras wilt wijzigen door bijvoorbeeld de afmetingen aan te passen moet je dit vooraf aan ons doorgeven.

Een terrasvergunning is voor onbepaalde tijd geldig en is locatie gebonden. Dit betekent dat je de terrasvergunning bij de overname van een horecabedrijf kunt overnemen. De vergunning wordt dan op jouw naam gezet wanneer je de drank- en horecavergunning voor die locatie hebt ontvangen.

Terrassen voor winkels en kiosken

Er kan ook een vergunning worden afgegeven voor een terras bij een winkel of een kiosk (detailhandel). Dit kan wanneer de ondernemer eten bereidt en verkoopt dat direct genuttigd kan worden. Als extra service voor de klanten mag er een terras met (sta)tafels worden geplaatst. Als er op het terras ook drank verstrekt wordt moet je een drank- en horecavergunning aanvragen.

Afhandelingstermijn aanvraag

Een aanvraag wordt binnen 8 weken afgehandeld.

Kosten

Aan het aanvragen van deze vergunning zijn geen kosten verbonden. 

Verzenden

Controleer of je het aanvraagformulier volledig hebt ingevuld, ondertekend en of de gevraagde bijlagen zijn bijgevoegd. Stuur het aanvraagformulier vervolgens naar het volgende adres:

Gemeente Almere
Afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving
Postbus 200
1300 AE  ALMERE

Of via mail naar infoverberg dit@almere.nl