Direct naar paginainhoud

Terrasvergunning

Wanneer je drank wilt verstrekken op een terras dat bij jouw horecabedrijf hoort, dan heb je daarvoor een terrasvergunning nodig. Om deze vergunning te kunnen krijgen moet je ook een Alcoholwetvergunning of een vergunning alcoholvrij bedrijf hebben.

Het maakt niet uit of het terras op eigen terrein of op openbare (gemeente)grond is, in beide gevallen heb je deze vergunning nodig. Wanneer je het terras wilt wijzigen door bijvoorbeeld de afmetingen aan te passen vul je het Aanvraagformulier wijziging terras in.

Een terrasvergunning is voor onbepaalde tijd geldig en is objectgebonden. Dit betekent dat je de terrasvergunning bij de overname van een horecabedrijf kunt overnemen. De bestaande terrasvergunning wordt dan gekoppeld aan de Alcoholwetvergunning of een vergunning alcoholvrij bedrijf.

Terrassen voor winkels en kiosken (detailhandel)

Er kan ook een vergunning worden aangevraagd voor een kleinschalige terras bij een winkel of een kiosk. Dit kan wanneer de ondernemer eten bereidt en verkoopt dat direct genuttigd kan worden. Als extra service voor de klanten mag er een terras met (sta)tafels worden geplaatst.

Als er op het terras ook drank en/of alcoholvrije drank verstrekt wordt moet je een Alcoholwetvergunning of een vergunning alcoholvrij bedrijf aanvragen.

Aanvraagformulieren

Handleiding Cryptshare

Gezien de vertrouwelijkheid van de stukken, bieden wij je de mogelijkheid om de documenten vertrouwelijk en versleuteld naar ons toe te sturen via Cryptshare. 
De ingevulde formulieren dien je per pdf te mailen naar drankenhoreca@almere.nl.

Afhandelingstermijn aanvraag

Een aanvraag wordt binnen 8 weken afgehandeld.

Kosten

Aan het aanvragen van deze vergunning zijn geen kosten verbonden. 

Verzenden 

Controleer of je het aanvraagformulier volledig hebt ingevuld, ondertekend en of de gevraagde bijlagen zijn bijgevoegd.

Mail alle gegevens naar info@almere.nl of stuur het naar het volgende adres:

Gemeente Almere
Afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving
Postbus 200
1300 AE Almere

Illustratie Almere skyline
Jouw mening